Camry, principala arma pe care o are Toyota in lupta cu Ford si Honda

Camry, principala arma pe care o are Toyota in lupta cu Ford si Honda

Toyota se confrunta cu principalii competitori, Ford si Honda, asa ca planuieste sa mentina preturile constante pentru sedanul Camry.

Camry, care se afla in top de 12 ani, a devenit lider in 2013, fiind depasit in aprilie de catre Honda Accord si in martie de Nissan Altima. Vanzarile din Statele Unite ale masinii au crescut cu 16% la 34,780 luna trecuta, dupa ce Toyota a oferit stimulente de patru ori mai mari decat cele date pentru Honda Accord, potrivit Edmunds.com.

“In ceea ce priveste stimulentele, nu cred ca ne aflam momentan la un nivel ridicat, insa incercam sa nu depindem de ele. Nu pot sa fac comentarii momentan in legatura cu planurile noastre de viitor”, a declarat Nobuyori Kodaira, vicepresedinte executiv Toyota.

“Camry reflecta foarte bine provocarea la care a raspuns Toyota de a deveni cel mai mare producator auto din lume, intrecandu-se cu Ford, General Motors si Chrysler. Producatorii auto din Statele Unite au castigat cota de piata in tara lor de origine in prima jumatate a anului, pentru prima data in ultimii 20 de ani”.

“Este adevarat ca producatorii de automobile au  adus modele competitive in acest segment, iar competitia dintre sedanurile din Statele Unite devine din ce in ce mai acerba”, a mai spus Kodaira. “Tot ceea ce avem de facut este sa lansam modele competitive”. Toyota incearca sa-si mentina pozitia pe care a castigat-o cu ajutorul lui Camry, dupa ce au fost lansate noul Accord, noul Nissan Altima si noul Fusion de la Ford.

Kodaira a refuzat sa spuna daca Toyota va lansa o versiune noua pentru Camry, in timp ce a recunoscut ca principalii rivali au niste modele cu adevarat competitive. “Stocurile de Toyota Camry si Honda Civic au crescut”, a declarat  Markets Joseph Spak, un analist pentru RBC Capital Markets.

VIDEOCLIPUL ZILEI