Modelele M de la BMW, definitia masinii puternice, sufera o schimbare majora! Sa fie acesta sfarsitul M-urilor?

Modelele M de la BMW, definitia masinii puternice, sufera o schimbare majora! Sa fie acesta sfarsitul M-urilor?

BMW este brandul care a dat nastere, in urma cu 40 de ani, modelului M. Masina care dadea peste cap industria auto prin performanta si aspect. Model puternic si dorit de toata lumea ce iubea si iubeste acest brand nemtesc.

S-a lucrat la M si in fiecare an s-a mai adaugat un plus de performanta, un plus de design, schimbari care sa-l faca mai agresiv, dar in acelasi timp bland cu ochiul, schimbari care sa transmita mesaje provocatoare si care sa-l faca pe M sa ramana in topuri. Nemtii au reusit ce nu a reusit nimeni: sa schimbe un model puternic de atatea ori incat sa fie din ce in ce mai dorit si nimeni sa nu fie dezamagit de masina. Cred ca asta este reteta succesului.

BMW M vorbeste despre putere. Este o masina care transmite un mesaj despre statutul social al soferului. Este un puternic accesoriu care stie sa fie si util la nevoie. Dupa atatia ani, se pare ca BMW vrea sa faca din M… masina viitorului. Si cum masina viitorului este cea electrica sau hibrida, se pare ca M este pusa in planurile unei schimbari radicale.

Citeste si: Motoarele diesel de 2 litri de la BMW primesc modificari importante! Iata ce au pregatit nemtii!

Cum ar reactiona fanii BMW M la aceasta veste? Nu foarte multi ar fi incantati pentru ca M era o emblema. Un BMW M hibrid s-ar amesteca in gama celorlalte modele si nu s-ar mai diferentia cu nimic.

Vicepresedintele Diviziei M anunta ca propulsorul hibrid este deja in lucru, iar aceasta schimbare este inevitabila pentru ca trebuie sa mearga odata cu trendul si odata cu ce cere piata. Nu s-a anuntat o data fixa la care vom putea cumpara sau vom putea admira un BMW M Hibrid, insa planurile tehnice sunt deja facute si schimbarea majora este pe cale sa se intample.

Dezamagirea fanilor vine de la faptul ca M-urile erau modelele speciale care stiau sa transmita performanta in adevaratul sens al cuvantului. M-urile ieseau in evidenta si se puteau diferentia de toata industria auto. Chiar si cea mai puternica masina palea in fata unui M de la BMW bine lucrat in exterior si puternic motorizat in interior.

Sa fie acesta finalul M-urilor de la BMW? Oare odata cu motorul hibrid pe acest model va scadea si numarul de clienti pe care il are BMW pe segmentul puterii? BMW incearca sa explice ca trecerea la electric si hibrid nu este ceva ce ar putea sa se intample, ci este o schimbare sigura la care, mai devreme sau mai tarziu, vor fi nevoiti sa treaca fara sa mai justifice pasul inainte pe care il au de facut.

Te-ar mai putea interesa:

BMW are in plan mai multe modele electrice de tip SUV

BMW i3 si i3s se lanseaza si in Romania! Afla la ce pret le poti cumpara si ce variante ai la dispozitie!

 

VIDEOCLIPUL ZILEI