BMW iX3 ajunge mai intai in China si abia apoi in restul lumii! Cand il vom vedea in showroom-uri?

BMW iX3 ajunge mai intai in China si abia apoi in restul lumii! Cand il vom vedea in showroom-uri?

Vorbeam saptamana trecuta despre BMW iX3 si spuneam ca parca imprumuta grila de la o alta marca, mai ales ca seamana destul de bine. Ei bine, daca fanii BMW s-au scandalizat putin la vederea noului model, de data asta nu o sa primeasca bine ceea ce urmeaza.

Versiunea de serie BMW iX3 va trebui sa ajunga in showroom-uri pentru aputea fi cumparata. Anul 2020 marcheaza lansarea oficiala a acestui model si trimiterea lui catre vanzare, insa vestea aceasta este eclipsata cumva de faptul ca BMW iX3 va fi produs mai intai pentru China si abia mai apoi pentru celelalte tari care isi doresc sa ajunga la volanul SUV-ului.

Asamblarea modelului se va face in Shenyang, un oras din partea de nord-est a Chinei. Toate exemplarele care se vor produce aici vor fi trimise si spre Europa, insa prioritatea sunt chinezii.

BMW iX3 poarta sub capota o combinatie intre un motor electric capabil sa dezvolte 270 de cai putere si o baterie electrica cu o capacitate de 70 kWh. Autonomia totala a SUV-ul bavarez ajunge pana la 400 de kilometri.

Partea cea mai interesanta este ca daca bateria este alimentata la o priza de 150 kW, aceasta se poate incarca intr-un timp de aproximativ 30 de minute, iar mai apoi soferul poate sa conduca linistit cei 400 de kilometri. Tehnologia a avansat, se pare, si a ajuns cat se poate de repede in curtea producatorului bavarez, care alege ca piata din China sa fie prioritatea noului sau SUV.

Asadar, nu numai ca BMW este acuzat de lipsa de originalitate atunci cand vine vorba despre design-ul noului sau SUV care are menirea de a revolutiona piata automobilelor SUV electrice, dar va fi cu siguranta certat ca nu isi priveste si ceilalti clienti cu oarecare prioritate.

Avand in vedere ca China isi doreste din ce in ce mai multe automobile electrice, dat fiind faptul ca poluarea a atins cote alarmante acolo, iar BMW are o fabrica in China, se pare ca soferii chinezi sunt cei care pun mana pentru prima oara pe BMW iX3.

Chinezii nu au spus nimic despre grila noului SUV, ci sunt multumiti ca pot conduce o masina luxoasa, eleganta si sportiva, toate in acelasi timp, fara sa mai polueze si fara sa-si mai faca griji pentru sanatatea lor si a celor din jur. Pana la urma, dragilor, asta conteaza in momentul de fata: sa conducem un automobil care nu mai polueaza deloc.

Haideti sa nu ne mai gandim la aspectul exterior al lui BMW iX3 – care isi pastreaza liniile originale cu varf si indesat – si sa nu mai fim carcotasi, avand in vedere ca BMW livreaza un SUV electric cu o autonomie destul de mare si cu cai putere care ne satisfac dorintele.

VIDEOCLIPUL ZILEI