Noul BMW i8 Roadster va oferi modificari serioase la interior si mai multa putere

Noul BMW i8 Roadster va oferi modificari serioase la interior si mai multa putere

Desi a fost testat foarte serios si s-a vorbit mult despre el, debutul mult asteptat al modelului BMW i8 Roadster de la 2017 Frankfurt Motor Show nu s-a intamplat.

Iata motivul pentru care nu putem scapa de urmatoarea intrebare: cand vom vedea aceasta decapotabila nemaipomenita? Specialistii vorbesc despre un debut al modelului in doar cateva saptamani, insa am intalnit si voci are spun ca au vazut deja masina la diverse evenimente auto.

Conform unui membru al forumului BimmerPost, noi detalii aparute intr-o prezentare finala vorbesc despre faptul ca varianta  de productie a lui i8 Roadster este foarte aproape de finalizare. Mai mult, la un eveniment privat in Londra, se pare ca oficialii de la BMW ar fi prezentat deja masina unor clienti norocosi, astfel incat au mai iesit la iveala cateva informatii despre model.

In primul rand, jantele: se pare ca acestea au un design oarecum patratos si sunt extrem de usoare. E adevarat, jantele pe care BMW le pregateste ar trebui sa fie cele mai usoare montate vreodata pe un i8, cu spite destul de inguste.

Si mai mult, acelasi „observator” noteaza ca versiunea de productie a noului model seamana foarte mult cu varianta concept, care a fost prezentata pentru prima data in 2013.

Citeste si: Cat consuma BMW i8?

Printre informatiile pe care le-am mai primit sunt si urmatoarele: acoperisul este din material textil, scaunele din spate au fost eliminate, facand loc unui compartiment pentru bagaje, iar scaunele din fata sunt cu mult diferite fata de cele mai recente de pe masinile din Seria I. Despre ce este vorba? Conform zvonurilor, acestea ar fi capabile de suport si confort premium.

Sa nu uitam ca si instrumentarul de bord a fost serios modificat, astfel ca ne vom intalni pe masina cu noua generatie de iDrive, dar si cu un indicator al vitezelor cu totul nou. Zvonurile vorbesc chiar si despre o portiune luminata cu initialele i8 pe partea de jos a portierelor. Utilitate? Stil? Vom afla mai multe atunci cand o vedem cu proprii nostri ochi.

Pe langa un motor electric mai puternic, noul i8 Roadster vine echipat cu acelasi propulsor pe benzina intalnit si pe versiunea coupe. Aceleasi zvonuri vorbesc, insa, despre o crestere a puterii pana la 372 de cai putere. Trebuie sa amintim ca modelul actual produce 357 de cai putere, prin intermediul unui motor in trei cilindri de 1,5 litri, cuplat cu un propulsor electric.

Inca nu suntem siguri cand va fi lansat oficial noul BMW i8 Roadster insa, n-ar fi rau sa fiti pregatiti pentru acest moment si sa va asteptati la un pret care-l va depasi pe cel al modelului coupe. Speram ca va vom putea oferi mai multe detalii in jurul datei de lansare a masinii.

VIDEOCLIPUL ZILEI