B456 vrea sa fuga de faliment

B456 vrea sa fuga de faliment

B456, sau vechiul producator de baterii pentru masinile electrice A123, a castigat aprobarea in instanta a unui plan pentru a iesi din faliment, prin care plateste creditorii din incasarile pe care le va avea din vanzari.

Judecatorul Kevin Carey a aprobat planul companiei, dupa ce au fost rezolvate mai multe obiectii inainte de audierea care a avut loc in Wilmington, Delaware. Suntem incantati de rezultat si credem ca este in interesul creditorilor, a spus dupa audiere Caroline A. Reckle, un avocat al companiei.

Cu un plan aprobat, este de asteptat ca B456 sa iasa protejat din instanta in trei sau patru saptamani, pentru a pune capat unui faliment care a declansat dezbateri politice aprinse despre sprijinul guvernamental acordat companiilor electrice aflate in curs de formare alternativa.

De exemplu, A123 a fost folosit pana in 2012 de candidatul la presedintie, Mitt Romney, pentru a-l ataca pe presedintele Barack Obama, dupa ce acesta a spus ca investitiile in tehnologia verde au fost esuate.

VIDEOCLIPUL ZILEI