Autonomia noilor vehicule electrice BMW i4 si iNext va depasi Tesla! Ce cifra planuiesc sa atinga bavarezii

Autonomia noilor vehicule electrice BMW i4 si iNext va depasi Tesla! Ce cifra planuiesc sa atinga bavarezii

BMW a prezentat cateva noi fotografii, dar si cateva specificatii interesante pentru urmatoarele trei vehicule electrice ale marcii, iNext, iX3 si i4.

Imaginile prezinta cele trei noi modele in centrul de testare pe timp de iarna al producatorului din Arjeplog (Suedia), locul in care BMW isi testeaza trenurile de rulare si suspensiile in conditii extreme.

Mai important, insa, este ca producatorul a prezentat si primele specificatii tehnice oficiale despre aceste trei noi vehicule electrice.

Primul model pe piata va fi BMW iX3, care va fi vandut de anul viitor si va avea o autonomie electrica de 400 de km. Pe noul iX3 va debuta a cincea generatie de tehnologie BMW eDrive, asa ca masina va avea „un propulsor electric exceptional de puternic, dar si un pachet de baterii cu cea mai noua tehnologie de pe piata”.

Modelul SUV electric ofera si posibilitatea incarcarii la statii cu curent continuu de 150 kW. Noul BMW iX3 va fi construit, pentru intreaga lume, in fabrica Brilliance a marcii din Shenyang.

Urmatorul SUV electric, BMW iNext, va avea o autonomie impresionanta, de 600 de km si va debuta in 2021. E adevarat ca BMW avea ca tinta chiar 700 de km. Modelul va veni cu autonomie de Nivel 3 si cele mai noi tehnologii la capitolul conectivitate. Modelul va fi construit in fabrica Dingolfing a marcii, din Germania, din 2021.

Cat despre BMW i4, ne asteptam ca acesta sa fie cel mai tare pe drumurile publice, in special gratie centrului de greutate foarte jos. Producatorul sustine ca modelul coupe in patru usi va oferi „cele mai bune performante si cel mai inalt nivel de confort”.

Ca si in cazul lui iNext, urmatoarea generatie BMW i4 va ajunge la o autonomie de mai mult de 600 de km.

Mai mult, modelul i4 va fi in stare sa accelereze de la 0 la 100 de km/h in 4 secunde si va atinge o viteza maxima de 200 de km/h. Masina va fi construita in fabrica din Munchen a marcii, tot din 2021.

VIDEOCLIPUL ZILEI