Vesti bune pentru fani: Audi va lansa noua modele S, R si RS in 2019!

Vesti bune pentru fani: Audi va lansa noua modele S, R si RS in 2019!

La intalnirea generala anuala de la Neckarsulm, oficialii de la Audi au vorbit despre „performantele nesatisfacatoare in 2018” si despre planurile de a reveni in forta anul acesta.

Daca nu stiati, anul trecut, livrarile marcii germane au scazut cu 3,5 procente fata de 2017, cea mai importanta cauza fiind schimbarea testelor de anduranta, care au impactat valabilitatea produselor.

Cum planuieste Audi sa revina pe piata? Simplu, prin prezentarea mai multor modele decat pana acum. Versiunea complet electrica E-Tron Sportback si varianta doar pentru China, Q2 L E-Tron au fost deja confirmate pentru lansare in 2019, dar noi suntem mai interesati de masinile mai performante, cele lansate de Audi Sport. E vorba despre un total de noua modele S si alte patru R si RS, toate pregatite pentru 2019.

Sa incepem cu modelele S si sa incercam sa le identificam pe cele pregatite de lansare anul acesta. Exista sanse ca S8 sa apara in cateva luni, model care va fi urmat de SQ8 si S7 Sportback, dar si de S6, in versiunile sedan si Avant. Nu am fi deloc surprinsi daca ne vom intalni si cu SQ3. Toate aceste masini au fost vazute in teste, cu putin sau fara camuflaj, ceea ce inseamna ca nu sunt departe de momentul lansarii oficiale.

Cat despre masinile din Seria RS, o prezentare recenta a oficialilor de la Audi Spania ne-a dat cateva idei despre modelele pe care marca germana le va oferi in acest an: RS7 Sportback (in al treilea trimestru), RS Q3 si RS6 (spre finalul anului).

Nu uitati, de asemenea, ca Audi tot vorbeste despre revenirea pe piata a modelului R8 cu tractiune spate, dar e prea devreme sa ne dam seama daca se va intampla anul asta sau mai tarziu, in al doilea ciclu de viata al acestei super-masini.

Audi nu specifica daca in numarul total de modele S si RS pregatite pentru lansare in 2019 se afla si cele care au fost deja promise oficial. E vorba, binenteles, despre RS5 Sportback, noul R8, noul TT RS si mai recent anuntatul SQ5 TDI.

VIDEOCLIPUL ZILEI