Noul Mercedes-Maybach Clasa S a fost prezentat

Noul Mercedes-Maybach Clasa S a fost prezentat

Daimler prezinta noul Mercedes-Maybach Clasa S, versiunea de lux a sedanului premium. Noile modele vor fi disponibile pe unele piete inca din luna decembrie a acestui an.

Daimler a prezentat la sfarsitul saptamanii trecute primele fotografii si detalii oficiale cu privire la noul Mercedes-Maybach Clasa S, versiunea de lux a sedanului premium. Germanii au lucrat mult la acest model nou, promitandu-ne acum o “redefinire a luxului” pe care il stiam odinioara. In acest sens, producatorul german ne-a pregatit cateva surprize interesante, cele mai multe dintre ele regasindu-se la interior, asa cum probabil v-ati fi si asteptat!

Ampatament de 3.396 mm pentru noul sedan de lux

Din punct de vedere al dimensiunilor, noul Mercedes-Maybach Clasa S ajunge acum la un ampatament de 3.396 de mm, cu 180 de mm mai mare in raport cu Clasa S. De asemenea, din fisa tehnica mai aflam ca bolidul are o lungime de 5.469 de mm, o latime de 1.921 de mm si o inaltime de 1.510 mm.

Citeste si: Mercedes-Benz S-Class (W223) si-a facut debutul! Ce aduce noua generatie?

Mergem mai departe catre infatisarea sa exterioara si in primul si primul rand observam design-ul capotei si la grilei frontale, doua dintre elementele prin care Maybach Clasa S se diferentiaza in raport cu versiunea standard.

Totodata, portierele spate sunt ceva mai late in cazul acestei versiuni de lux, acestea putand fi echipate si cu un sistem electric de deschidere. Cei interesati mai pot achizitiona si tehnologia Digital Light pentru faruri, prin care sunt proiectate linii de ghidaj sau simboluri de avertizare pe sosea printr-un sistem de LED-uri.

Interiorul noului Mercedes-Maybach Clasa S simbilizeaza luxul

Ajungem acum la nivelul habitaclului, acolo unde noul Maybach Clasa S poate fi echipat cu pana la 5 display-uri. Standard, bolidul este echipat cu un ecran central OLED cu diagonala de 12.8 inci.

Optional, se poate opta si pentru instrumentarul de bord care are o diagonala de 12.3 inci si care beneficiaza de o tehnologie de reprezentare 3D a celorlalti participanti la trafic. Noul model poate fi comandat si cu un sistem de iluminare adaptiva pentru pasagerii din spate. De asemenea, putem observa acum si mai multe insertii din lemn in partea din spate a scaunelor frontale.

Luxul este la el acasa intr-o masina Maybach, pasagerii din spate avand la dispozitie scaune Executive extrem de confortabile. Prin pachetul Chauffeur, pasagerii pot ajusta suprafata scaunului sau a spatarului in functie de preferintele proprii. Tot pasagerii din spate pot beneficia acum de o functie noua care ofera masaj la nivelul gambei si incalzire pentru gat si umeri.

Informatii oficiale despre noutatile tehnice pregatite nu avem pana la aceasta ora, zvonurile indicand insa o motorizare V8 de 4.0 litri si un sistem EQ Boost care ofera in total 503 cai putere si un cuplu maxim de 700 Nm.

Totodata, zvonurile mai vorbesc si despre o versiune de top care ar fi echipata cu un motor V12 de 6.0 litri si 630 de cai putere. Bolidul este echipat cu un sistem de tractiune integrala si cu o cutie de viteze automata 9G-Tronic.

VIDEOCLIPUL ZILEI