Mercedes-Benz anunta primele detalii despre noul Clasa E Facelift

Mercedes-Benz anunta primele detalii despre noul Clasa E Facelift

Mercedes-Benz a anuntat recent ca noul Clasa E facelift va fi prezentat in scurt timp, primele prototipuri camuflate fiind expuse deja in Las Vegas. Debutul comercial al noului model se va face in aceasta vara.

Cu ocazia expunerii acestor modele camuflate in Las Vegas, oficialii producatorului german au oferit si cateva informatii importante pentru fanii Mercedes-Benz Clasa E. Aflam in primul rand ca viitorul model va putea fi echipat cu versiunea imbunatatita a sistemului Active Distance Assist Distronic, acesta urmand sa permita o rulare semi-autonoma in anumite conditii de trafic. Sistemul va putea actiona rapid pe baza senzorilor amplasati la nivelul caroseriei si pe baza datelor oferite de sistemul Real Time Traffic Information.

Tehnologii noi avem si atunci cand vorbim despre sistemele de siguranta activa, pe lista prezentata acum de cei de la Mercedes-Benz regasindu-se sisteme precum Active Traffic Jam Assist, Active Steering Assist, Active Brake Assist, Active Blind Sport Assist sau Parking Package 360.

Noutati importante regasim si la nivelul habitaclului, acolo unde noul Clasa E facelift va primi un volan nou cu zone tactile, un instrumentar de bord digital cu dimensiuni de 10.25 sau 12.3 inci si un ecran central de dimensiuni similare. Bineinteles, pe aceeasi lista trebuie sa mentionam si noul sistem de infotainment MBUX.

Din punct de vedere tehnic, cei de la Mercedes-Benz sustin ca noul Clasa E facelift va fi disponibil cu sapte variante plug-in hybrid si o serie de versiuni mild-hybrid. De asemenea, cu aceasta ocazie este introdusa si motorizarea pe benzina M254 de 2.0 litri, care va integra un sistem mild-hybrid EQ Boost la 48V.

Versiunea de top va beneficia de o putere de 268 de cai, in timp ce sistemul EQ Boost va genera un plus de 20 de cai. Motorul M256 va fi disponibil, de asemenea, intr-o configuratie similara, varianta de top a acestuia urmand sa dezvolte 362 de cai putere.

Nu in ultimul rand, aflam de la oficialii Mercedes-Benz ca viitorul Clasa E facelift va fi disponibil si intr-o versiune plug-in hybrid diesel+electric, aceasta urmand sa fie capabila sa ofere o autonomie electrica de peste 100 de kilometri. Aceasta varianta va fi disponibila exclusiv pe Clasa E facelift cu ampatament marit, versiune care poate fi cumparata doar de pe piata auto din China.

Mai multe informatii vom afla insa atunci cand lansarea oficiala a lui Clasa E facelift va fi organizata de producatorul german!

VIDEOCLIPUL ZILEI