Noul Land Rover Discovery Sport Facelift a debutat cu si mai multa tehnologie!

Noul Land Rover Discovery Sport Facelift a debutat cu si mai multa tehnologie!

Noul Land Rover Discovery Sport este dotat, conform informatiilor oficiale, cu si mai multa tehnologie dar si cu o optiune de motorizare mild-hybrid. Noul SUV va fi lansat oficia in aceasta vara, iar Land Rover va anunta preturile aproape de acel moment.

Schimbarile stilistice sunt destul de mici dar semnificative. Noile faruri au o forma mai unghiulara, lumini LED de intalnire fiind prezente si in zonele joase ale acestora. Mai mult, partea din fata pare putin mai simpla si beneficiaza de guri de aer verticale ceva mai subtiri pe fiecare parte.

Modificarile sunt oarecum similare pe partea din spate, unde stopurile patratoase sunt orientate catre exterior. Mai mult, producatorul a simplificat si bara din spate, care ascunde cumva iesirile sistemului de evacuare.

Sub capota, ne intalnim cu un sistem de propulsie mild-hybrid pe 48 de volti, care beneficiaza si de un starter-generator integrat. In aceasta versiune, motorul produce 296 de cai putere, dar exista si o varianta neelectrificata de 246 de cai, un motor Ingenium, in patru cilindri. Din pacate, Land Rover nu ne-a oferit nici un fel de specificatii in legatura cu consumul versiunii mild-hybrid.

In schimb, producatorul britanic a modificat complet interiorul noului Discovery Sport, apeland la tapiterie Luxtex din microfibra de poliester reciclata, material care seamana foarte mult cu pielea.

Printre modificari, am remarcat si o noua impartire pentru scaunele de pe randul al doilea, 40:20:40, in timp ce pasagerii de pe al treilea rand de scaune au acces la suporturi pentru pahare. Este disponibila si incarcarea wireless, dar masina este dotata si porturi USB pe 12 volti.

In plus, producatorul a modificat consola centrala, care incorporeaza un sistem de infotainment standard cu ecran de 10 inch, in timp ce volanul multifunctional beneficiaza de butoane tactile.

Printre noile tehnologii de la bord se numara oglinda retrovizoare inteligenta, pe care putem vedea ce se intampla in spatele masinii (la un unghi de 50 de grade). Nu lipseste tehnologia ClearSight Ground View, care ofera imagini la 180 de grade, atat cat sa descopere terenul pe care se deplaseaza masina.

Printre tehnologiile de asistenta, se numara sistemul de control adaptiv al directiei de mers, cu asistent la viraj, sistemul de pastrare a benzii de mers, sistemul de franare de urgenta autonoma, dar si cel de monitorizare a conditiei soferului.

VIDEOCLIPUL ZILEI