Noul Audi A6 Allroad: o garda la sol mai inalta si motorizare diesel!

Noul Audi A6 Allroad: o garda la sol mai inalta si motorizare diesel!

Audi a prezentat oficial noul A6 anul trecut, dar am asteptat cu mare rabdare revenirea versiunii Allroad. Ei bine, noul crossover de la Ingolstadt tocmai ce a fost anuntat oficial si va beneficia de o garda la sol mai inalta si ceva mai dura la exterior.

La interior, ne intalnim cu mai multa tehnologie off-road si, pentru a sarbatori momentul, Audi a pregatit si o editie speciala „20 years allroad”, care ne aminteste de prima versiune, lansata in 1999.

Nu avem, din pacate, vesti bune pentru cei care vor cauta noul A6 Allroad in America de Nord de vreme ce, deocamdata, aceasta adevarata nestemata va ramane un produs exclusiv dedicat pietei europene.

Cea mai importanta enigma la noul Allroad este, bineinteles, legata de platforma pe care a fost construit. Modelul break este mai inalt cu 45 de mm decat A6 Avant, ceea ce inseamna ca garda la sol ajunge la 139 de mm, astfel ca masina va putea accesa aproape orice tip de drum.

Modelul foloseste suspensii pe aer, adaptive, pregatite special pentru Allroad, astfel ca inaltimea poate fi ajustata in functie de drumul parcurs sau in functie de viteza masinii.

Trebuie sa vorbim si despre tehnologiile asociate unui model off-road. Noul A6 vine echipat cu un sistem de control la coborarea in panta, un asistent pentru teren dificil cu controlul vitezei de mers, care trebuie sa mentina viteza sub 30 de km/h.

Toate astea completeaza sistemele de asistare deja existente pe model, printre care si cel independent de frana pe toate cele patru roti, care ajuta masina sa-si pastreze directia chiar si atunci cand coboara pante foarte alunecoase.

De propulsie se ocupa trei versiuni ale motorul V6 TDI de 3,0 litri ale celor de la Audi. Varianta de baza vine cu 228 de cai si 500 de Nm, cea echipata la nivel mediu Quattro 50 TDI produce 282 de cai si un cuplu-forta de 620 de Nm.

Si ajungem, astfel, la versiunea de top Quattro 55 TDI, care produce 349 de cai si un cuplu-forta de 700 Nm, putere suficienta pentru ca giganticul A6 sa accelereze de la 0 la 100 de km/h in doar 5,2 secunde. Mai mult, toate modelele Audi A6 Allroad sunt echipate cu tehnologie mild-hybrid si cu transmisie Tiptronic, in opt trepte.

Nu va fi deloc dificil sa identificam noul Allroad. Pe langa noua garda la sol, noul A6 Allroad este echipat cu o grila frontala unica, cu finisaje gri, asta ca sa nu mai vorbim despre barele proeminente de pe acoperis.

In plus, producatorul german a gandit si alte doua pachete exterioare optionale, unul de aluminiu si altul negru, ambele adaugand elemente distinctive liniei Allroad.

Noul Audi A6 Allroad 2020 va fi scos oficial la vanzare pe pietele europene chiar luna aceasta, pretul de plecare fiind de 61.500 de euro.

VIDEOCLIPUL ZILEI