Subaru prezinta cea mai puternica versiune WRX STI

Subaru prezinta cea mai puternica versiune WRX STI

2018 marcheaza aniversarea a 30 de ani de la infiintare diviziei motorsport a marcii japoneze, Subaru Tecnica International, cunoscuta la nivel international sub acronimul STI.

Pentru a sarbatori acest eveniment, cel putin in Africa de Sud, producatorul japonez ofera o editie speciala 2019 a modelului WRX STI, numita Diamond Edition. Masina vine cu multe imbunatatiri si este cea mai puternica vreodata construita de Subaru, dar exista si o veste mai putin buna.

De fapt, sunt doua: vor fi construite doar doar 30 de exemplare si, poate cel mai important, masinile vor fi vandute exclusiv pe piata sud-africana.

Credem ca de vina e faptul ca masina a fost dezvoltata de reprezentantul sud-african al marcii, iar noua chiar ne place rezultatul. Noul Diamond Edition STI ajunge la 349 de cai putere, in special gratie motorizarii refacute si a sistemului de esapament super-performant.

Producatorul sustine ca este suficient, pentru ca masina sa fie mai rapida decat un STI standard cu o secunda, ceea ce inseamna ca va accelera de la 0 la 100 de km/h in doar 5 secunde. Viteza maxima a bolidului este de 255 de km/h.

Trebuie sa mentionam ca noul model inseamna mai mult decat motorizarea. Inginerii de la Subaru au marit spatiul dintre jante, asa ca masina este mai lata cu 20 de mm. In plus, suspensia este mai joasa si beneficiaza de un kit de caroserie de mare vizibilitate, cu finisaje galbene, care ii confera noii editii Diamond mai multa atitudine.

In plus, ne vom intalni cu un nou brat STI pentru motor si nu lipseste nici sigla speciala 30 Diamond Edition de pe caroserie.

La interior, ne intampina un design unic STI, cu spatii speciale pentru sofer si pasager, dar si o placa cu numarul editiei limitate, pe partea soferului.

Asa cum va spuneam mai devreme, nu vor exista decat 30 de exemplare si toate vor fi vandute doar in Africa de Sud. Modelul poate fi deja comandat si va ajunge in reprezentanta in luna ianuarie. In plus, aceasta versiune noua a modelului STI va avea un pret destul de piperat, de aproximativ 56.000 de dolari.

VIDEOCLIPUL ZILEI