2019 Subaru Levorg STI Sport: modelul break pe care ni-l dorim dar nu-l putem avea!

2019 Subaru Levorg STI Sport: modelul break pe care ni-l dorim dar nu-l putem avea!

Subaru lucreaza deja la noua generatie a modelului break Levorg, dar producatorul japonez nu e inca pregatit sa renunte la actuala versiune. Lansat in 2014, Levorg se bucura, in acest moment, de o noua varianta in Japonia, mai exact de doua editii speciale. Una dintre ele ne-a atras atentia pentru ca foloseste sufixul STI.

Inainte de a intra in detalii, sa incercam mai intai sa raspundem la intrebarea pe care speram ca v-o adresati deja: nu, masina nu va fi disponibila si in alte zone de pe glob. Deocamdata (cel putin!), noul Levorg STI Sport Black Selection este limitat la piata japoneza si ne asteptam sa ramana astfel pe toata durata de viata a actualei generatii.

In versiunea standard, aceasta editie speciala este echipata cu jante negre lacuite de 18 inch, incaltate cu pneuri 225/45. Singura schimbare notabila de la exterior este finisajul negru de pe capacele oglinzilor laterale, care au integrate pe ele si semnalizatoare. Desi minore, aceste modificari dau modelului break sport o imagine ceva mai agresiva.

Cele mai importante schimbari se petrec la interior, acolo unde scaunele standard frontale au fost inlocuite cu unele Recaro (cu ajustare automata in opt pozitii!), cu tapiterie din amestec de piele naturala si piele Alcantara.

In acelasi timp, consola centrala (chiar sub ecranul sistemului de infotainment), volanul, interiorul portierelor si schimbatorul de viteze beneficiaza de cusaturi contrastante albastre, iar finisajele de pe bord sunt din fibra de carbon.

Noul Levorg STI Sport va fi valabil cu doua motorizari turbo cu injectie directa, unul de 1,6 altul de 2,0 litri, care livreaza 170 si, respectiv, 296 de cai putere. Ambele propulsoare sunt cuplate, standard, la o transmisie variabil continua si un sistem de tractiune integrala.

In Japonia, preturile incep de la aproximativ 32.218 dolari, iar primele livrari sunt pregatite pentru finalul lunii iunie 2019.

Trebuie sa tineti cont, de asemenea, de faptul ca masina din fotografiile atasate articolului este celalalt model editie speciala, cunoscut sub numele Advantage Line.

VIDEOCLIPUL ZILEI