Range Rover Astronaut Edition: o masina pentru cei care merg in spatiu!

Range Rover Astronaut Edition: o masina pentru cei care merg in spatiu!

Land Rover duce conceptul de editie speciala la noi inaltimi cu prezentarea unei editii limitate Range Rover, care are ca tinta un segment foarte bine definit de pe piata. Masina se numeste „Astronaut Edition” si poate fi cumparata doar de cei care au semnat contractul si au devenit membrii ai comunitatii Virgin Galactic Future Astronaut.

Asta inseamna ca, dupa ce au cheltuit 250.000 de dolari pentru un loc intr-o nava spatiala, doar cei aproximativ 700 de oameni pot urca la volanul acestui SUV de lux.

Si pentru ca am vorbit de asta, Range Rover Astronaut Edition va fi echipat cu o „piesa fabricata de mana” luata chiar de la trenul de aterizare al navetei spatiale folosite, la finalul anului trecut, in primul zbor Virgin Spaceship Unity. Este vorba despre doua discuri ce vor fi amplasate pe consola centrala, unde se afla suporturile de pahar.

Nu sunteti inca impresionati? Oficialii de la Land Rover au explicat ca, dupa revenirea pe Pamant, fiecare proprietar va putea lua aceste componente si inlocui pe cele din lemn. In plus, componenta va fi personalizata cu orice vrea acesta sa scrie, cu conditia sa aiba legatura cu experienta din spatiu.

Mai exista si alte finisaje speciale in interior, toate amintind de zborul in spatiu, printre care grafica „DNA of Flight” de pe consola centrala, fabricata din fibra de carbon. Motivul apare si pe cotierele imbracate in piele ale masinii, pe torpedou si pe tetierele frontale, in timp ce manerele portierelor sunt fabricate dintr-un aliaj solid de aluminiu si metal, pe care este gravat simbolul comunitatii Virgin Galactic Future Astronaut.

La exterior, masina este imbracata intr-o nuanta in albastra Zero Gravity, gandita special pentru acest model, culoare inspirata, ca adancime si intensitate, de cerul noptii. Un alt element exclusiv si futurist este reprezentat de luminile masinii, in care vedem silueta navetei SpaceShipTwo a celor de la Virgin Galactic. Sa nu uitam, bineinteles, de siglele „Astronaut Edition” de pe spate si de pe cele doua laterale ale modelului SUV.

Cei eligibili sa cumpere Range Rover Astronaut Edition vor putea alege dintre modelul hibrid plug-in P400e si versiunea supraalimentata P525. Prima varianta beneficiaza de un propulsor electrificat pe benzina de 2,0 litri, care ajunge la 398 de cai, in timp ce a doua este echipata cu un motor V8 de 5,0 litri si nu mai putin de 518 cai putere.

Nu avem, deocamdata, nici o informatie despre preturile modelului dar, pentru cei care isi permit sa plateasca un sfert de milion de dolari pentru a merge in spatiu, nu credem ca va fi o problema sa cumpere si aceasta Editie speciala Astronaut.

VIDEOCLIPUL ZILEI