Noul Porsche 911 (992) ajunge la viteza maxima in treapta a sasea

Noul Porsche 911 (992) ajunge la viteza maxima in treapta a sasea

Conform celor mai recente informatii, schimbarile cu care vine noul Porsche 911 nu sunt deosebite, asa ca vor fi putini cei care vor descoperi cu ochiul liber diferentele dintre actuala versiune si noua generatie 911 (992).

Nu stim de ce atat de multa lume are atatea asteptari de la aceasta noua generatie? Pana la urma, vorbim despre un model 911, iar inginerii de la Porsche s-au asigurat ca raman la aceeasi formula in crearea unei super-masini de top.

Exista, insa, o modificare la noul 911 care ne-a pus pe ganduri si are legatura cu viteza maxima a masinii, de 305 km/h, cu peste 16 km/h mai putin decat cea atinsa de versiunea 911 GT2 RS.

Da, versiunea Carrera S nu e foarte departe de viteza maxima a predecesorului sau (doar 1,6 km/h), in timp ce Carrera 4S a venit cu ceva imbunatatiri la acest capitol, de la 303 la 306 km/h. Cu toate acestea, cifrele de care vorbim fac parte cam din aceeasi categorie de motorizare.

Pana la urma, ce e nou la noua generatie 911? Ei bine, raspunsul poate fi gasit in cutia de viteze automata in opt trepte, cu dublu-ambreiaj, imprumutata de pe versiunea Panamera si ajutata cu cateva imbunatatiri.

De ce aceasta diferenta? Conform celor mai recente informatii, noua generatie 911 poate atinge viteza maxima de 306 km/h in viteza a sasea. Ati citit bine: nu intr-a saptea, nu intr-a opta: doar intr-a sasea!

Presa de specialitate a dezvaluit faptul ca aceasta cutie de viteze PDK a fost configurata efectiv ca pe un bolid in sase trepte, cu doua pozitii intermediare foarte lungi.

Asta inseamna ca viteza maxima va fi atinsa in viteza a sasea dar, daca veti vrea sa continuati drumul la o viteza constanta mare, va fi nevoie, pentru a nu creste consumul, sa iesiti din aceasta viteza. Poate ca nu veti atinge maximul de viteza, dar puteti pastra viteze ceva mai scazute pe perioade mai lungi de timp.

Conform celor de la Porsche, nu este vorba despre noul 992. Modelele 991 Carrera si Turbo, ambele echipate cu cutii de viteze in sapte trepte, ating viteza maxima in a sasea treapta, indiferent daca vorbim despre cutii manuale sau automate.

VIDEOCLIPUL ZILEI