Conceptul Mercedes-Benz GLB: imagine off-road, tractiune fata si 7 locuri!

Conceptul Mercedes-Benz GLB: imagine off-road, tractiune fata si 7 locuri!

A venit si momentul acela, moment in care Mercedes-Benz a prezentat noul GLB Concept. E vorba despre o masina care pregateste un nou produs de serie, „model care ne ofera cateva idei despre ce se poate construi pe o asemenea platforma, alaturi de GLA”, conform marcii.

Daca ar trebui sa descriem acest studiu in doar cateva cuvinte, e vorba despre o versiune mai dura a unui crossover de mici dimensiuni, care, prin dimensiunile sale robuste, seamana cu un GLK (precursorul lui GLC).

Din fericire, avem deja cateva informatii esentiale despre GLB, asa ca n-ar fi rau sa incepem cu numerele. In primul rand, masina are 4,62 de m in lungime si un ampatament de 2,82 m care, surpriza, inseamna spatiu interior suficient pentru trei randuri de scaune si sapte pasageri.

Mercedes-Benz sustine ca cele doua scaune duble din spate nu sunt doar pentru situatii de urgenta, dar pot fi ocupate oricand de doi pasageri de talie medie. Mai mult, pentru ca modelele SUV sunt un membru tipic al clasei compact, lucru in special vizibil pe fata, unde bordul este virtual identic cu cel de pe GLA, masina beneficiaza de un tratament special cu piele, ceva normal pentru un model de expozitie.

Partea exterioara este, insa, ceva complet diferit in comparatie cu ceea ce am vazut de la producatorul german in ultimii ani. Micutul SUV este musculos, are contururi foarte clare si o foarte clara aparenta off-road.

Acest lucru este evidentiat de placarile protective de la exterior, dar si de pneurile BF Goodrich, care incalta jantele din aliaj de 17 inch in doua tonuri. Consolele scurte si luminile LED suplimentare, combinate cu cutia neagra de pe acoperis, ofera imaginea gata de aventura a lui GLB care, serios, chiar ne place.

Sub capota, ne intalnim cu un motor pe benzina de 2,0 litri, care produce 224 de cai si un cuplu-forta de 350 Nm, putere transmisa catre rotile motoare prin intermediul unei cutii de viteze in opt trepte, cu dublu-ambreiaj. Vestea buna este ca toata aceasta putere este canalizata catre toate cele patru roti, gratie unui sistem de tractiune integrala 4Motion, cu trei moduri selectabile.

„Ne mai punem inca intrebarea daca exista loc, in familia noastra SUV, intre modelele GLA si GLC”, a declarat Britta Seeger, membru in consiliul de administratie Daimler AG. „Conceptul GLB este raspunsul la aceasta intrebare. Cu el, ne vom demonstra ideile creative legate de acest segment”, a completat oficialul german.

Deocamdata, Mercedes-Benz nu ne-a oferit mai multe informatii despre planurile cu GLB, dar logica ne dicteaza ca acest concept este foarte aproape de forma finala a masinii. Luand in calcul asta, e foarte posibil ca acest studiu sa capete forma unui produs de serie chiar de anul viitor.

VIDEOCLIPUL ZILEI