Ce noutati aduce modelul 2019 al Mercedes-Benz Clasa C Cabriolet

Ce noutati aduce modelul 2019 al Mercedes-Benz Clasa C Cabriolet

Schimbarile stilistice au mare legatura cu modelele Clasa C in patru usi. Versiunile standard se vor bucura, de acum, de o noua grila, cu o singura linie metalica centrala, diferita doar pe variantele C43, care vor avea doua asemenea linii. In plus, pe partea dorsala, versiunile AMG vor beneficia de un difuzor proeminent si de tevi de esapament cu guri circulare.

Cat priveste modificarile pe noile versiuni decapotabile si coupe, acestea sunt in mare parte legate de functionalitate, in defavoarea esteticii. De exemplu, farurile, desi refacute, nu arata prea diferit insa vin standard cu iluminare LED.

La interior, toate modelele au in dotare un ecran pentru sistemul de infotainment de 10,25 inch, acesta beneficiind si de integrare standard pentru telefoanele inteligente. Cei interesati pot opta pentru un instrumentar de bord digital de 12,3 inch, dar si pentru un volan cu functii multiple, care poate controla comenzile printr-o simpla atingere.

Daca e sa vorbim despre siguranta, noile modele beneficiaza de un serios pas inainte, gratie asistentului Intelligent Drive si tehnologiilor imprumutate de la modelele Clasa S. Sistemul include controlul adaptiv de croaziera, un asistent activ la virare si un sistem de virare evaziva automat.

Sa nu uitam, in acelasi timp, ca noile versiuni au in dotare si noul sistem de comunicare in trafic, care permite primirea si transmiterea de informatii si avertizari despre, de exemplu, conditiile de drum si aglomeratia de pe traseu.

In ceea ce priveste motorizarile, noile C300 coupe si Cabriolet folosesc un propulsor turbo in patru cilindri de 2,0 litri, care produce 255 de cai putere (cu 14 mai mult decat pe generatia actuala) si un cuplu-forta de 370 Nm. Propulsia este completata de o cutie de viteza automata in noua trepte si de sistemul de tractiune integrala 4Matic.

Oficialii de la Mercedes-Benz sustin ca noul coupe atinge 100 de km/h in 5,9 secunde si poate ajunge la o viteza maxima limitata electronic la 209 km/h. Pe de alta parte, versiunea decapotabila accelereaza pana la 100 de km/h in 6.1 secunde si atinge aceeasi viteza maxima.

Variantele C43 AMG vor fi dotate cu motoare bi-turbo V6 de 3,0 litri care produc 385 de cai putere (mai mult cu 23 decat versiunile actuale) si un cuplu-forta de 520 Nm. Si in cazul lor vorbim despre o cutie automata in noua trepte si despre sistemul de tractiune integrala 4Matic. Mercedes-Benz estimeaza ca modelul coupe C43 poate atinge 100 de km/h in 4,5 secunde, in timp ce versiunea cabrio are nevoie de 4,6 secunde. Ambele masini ajung la o viteza maxima de 209 km/h.

VIDEOCLIPUL ZILEI