Utilitara Mercedes-Benz Citan Tourer primeste un nou motor si un pachet estetic sportiv

Utilitara Mercedes-Benz Citan Tourer primeste un nou motor si un pachet estetic sportiv

Mercedes a anuntat in urma cu cateva zile o actualizare a ofertei pentru utilitara de persoane Citan Tourer. Modelul va putea fi comandat incepand cu aceasta luna si echipat cu un motor diesel cu capacitate de 1.5 litri din familia OM 608, care a fost dezvoltat de partenerii francezi de la Renault. De asemenea, utilitara se bucura acum si de primirea unui pachet estetic sportiv. Ramaneti alaturi de noi si in randurile urmatoare pentru a afla toate noutatile pe care le-au pregatit cei de la Mercedes pentru utilitara de persoane Citan Tourer!

Asa cum am spus si mai devreme, principala noutate este reprezentata de aceasta noua unitate de motorizare, cu capacitate de 1.5 litri. Motorul respecta noul standard de emisii Euro 6d-Temp si este disponibil in trei versiuni de putere. Cea mai accesibila varianta este cea care ofera o putere de 80 de cai si un cuplu maxim de 210 Nm, in timp ce versiunea de mijloc aduce cu sine 95 de cai putere si un cuplu maxim de 230 Nm. In cele din urma, pentru cei care sii doresc ceva mai mult, exista si optiunea cu 116 cai putere si cu un cuplu maxim de 260 Nm.

Cei de la Mercedes precizeaza faptul ca toate cele trei versiuni prezentate in randurile de mai sus vor fi disponibile incepand cu aceasta vara si pe modelele Citan Panel Van, versiunea dedicata transportului de marfa a utilitarei.

Totodata, mai aflam ca cei de la Mercedes au dotat utilitara cu o noua cutie de viteze manuala cu sase trepte. Oficialii germani spun ca aceasta noua cutie are rolul de a reduce consumul de carburant. De asemenea, acestia mai sunt de parere ca noua cutie de viteze asigura o schimbare a treptelor ceva mai confortabila.

O a doua surpriza importanta pregatita de cei de la Mercedes este aceea a pachetului estetic sportiv care ii este oferit acum lui Citan Tourer. Orice am vrea sa spunem, nu auzim prea des despre utilitare care primesc pachete estetice sportive. Pachetul este numit Red Design Package si include elemente decorative de nuanta rosie sub grila radiatorului si pe carcasele oglinzilor exterioare. De asemenea, pachetul mai include si mai multe elemente gri de caroserie.

Pachetul estetic vine si cu doua variante de interior pentru acest pachet. Pachetul Colour Interior Design aduce niste elemente rosii pe inelele de ventilatie si pe boxe, in timpul ce pachetul Chrome Interior vine cu elemente cromatice in aceleasi zone.

VIDEOCLIPUL ZILEI