Mercedes-Benz a demarat productia lui AMG GT facelift

Mercedes-Benz a demarat productia lui AMG GT facelift

Finalul anului trecut ne aducea in prim plan primele fotografii si informatii cu privire la AMG GT facelift, un model indelung asteptat de fanii producatorului german si nu numai. Ei bine, AMG GT facelift a intrat in cele din urma in productie, modelul german fiind dezvoltat la ora actuala in cadrul uzinei din Sindelfingen, Germania.

Primul exemplar care a fost dezvoltat la aceasta uzina a fost un model AMG GT R Pro, versiunea de top disponibila in gama. Asa cum stiti deja probabil, modelul constructorului german este disponibil in cinci versiuni: AMG GT, AMG GT S, AMG GT C, AMG GT R si AMG GT R Pro.

Oficialii Mercedes au anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca productia lui AMG GT facelift a demarat la uzina din Germania, primul model dezvoltat fiind un AMG GT R Pro de top. Bolidul este echipat cu o unitate de motorizare V8 cu capacitate de 4.0 litri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 585 de cai putere si un cuplu maxim de 700 Nm. Transmisia este realizata prin intermediul unei cutii automate cu sapte rapoarte. Asadar, vorbim despre o echipare tehnica pe care si-ar dori-o fara doar si poate orice pasionat al masinilor puternice.

La volanul unui asemenea bolid simti cu adevarat ca poti conduce, cifrele de performanta reusite de acest AMG GT R Pro stand dovada in acest sens. Spre exemplu, vorbim despre o acceleratie de la 0 la 100 km/h care poate fi realizata in numai 3.6 secunde. De asemenea, avem in fata o viteza maxima care poate ajunge pana la nu mai putin de 318 km/h. Asadar, ce ti-ai putea dori mai mult?! Drumuri sa ai si experienta de a putea conduce un asemenea exemplar atat de puternic …

Uzina celor de la Mercedes din Sindelfingen este un punct important de lucru, tot aici asamblandu-se mai multe modele precum Clasa E, Clasa S, SUV-ul GLA, AMG GT si CLS. De asemenea, tot la aceasta uzina, incepand cu perioada urmatoare vor fi dezvoltate si modelele electrice din gama EQ.

In cazul in care si voi ati pus ochii pe un asemenea model AMG GT, trebuie sa stiti ca il puteti comanda deja chiar si din tara noastra. Spre exemplu, versiunea de baza AMG GT echipata cu o unitate V8 cu capacitate de 4.0 litri, capabila sa dezvolte 476 de cai putere, are un pret de pornire de 120.000 de euro, cu toate taxele incluse. Sigur, pretul nu este unul deloc mic, insa vorbim despre un model cu niste performante tehnice incredibile!

VIDEOCLIPUL ZILEI