Mazda2 primeste un facelift care aduce mici modificari estetice si tehnologii noi

Mazda2 primeste un facelift care aduce mici modificari estetice si tehnologii noi

Mazda a publicat recent mai multe informatii cu privire la facelift-ul pregatit pentru Mazda2, acesta primind acum o serie de imbunatatiri destul de interesante. Producatorul nipon ne propune mai multe modificari minore de ordin estetic, tehnologii de ultima generatie la nivelul habitaclului si cateva sisteme noi de asistare. Conform primelor informatii, versiunea facelift a modelului de clasa mica va fi disponibila pe piata japoneza chiar incepand cu aceasta toamna, din luna septembrie. In schimb, pe piata europeana, versiunea imbunatatita va putea fi comandata abia in prima parte a anului urmator. Haideti sa descoperim ce noutati ne aduce acest facelift!

Din punct de vedere al infatisarii exterioare, oficialii producatorului nipon sustin ca facelift-ul pregatit pentru Mazda2 vine la pachet cu cateva elemente de design pe care le-am vazut odata cu prezentarea noii generatii Mazda 3 din urma cu cateva luni. Spre exemplu, putem observa cum grila radiatorului se prezinta acum cu un aspect diferit fata de ceea ce stiam anterior, elementele cromate de la nivelul acesteia fiind prelungite si in zona blocurilor optice. De asemenea, spoilerul spate a fost redesenat acum de cei de la Mazda.

Mergand spre zona habitaclului, inginerii producatorului nipon sustin ca noile modele facelift aduc un plus important la nivel de antifonare, ceea ce inseamna ca zgomotele si vibratiile auzite si resimtite la interior nu vor mai fi atat de puternice ca pana acum. Mai aflam ca noile modele imbunatatite vor beneficia acum de un sistem de infotainment care este compatibil atat cu Apple Car Play, cat si cu Android Auto. Mai trebuie sa spunem ca cei de la Mazda ofera acum un confort sporit ocupantilor din fata, scaunele fiind reproiectate. Clientii pot opta acum si pentru un volan cu incalzire sau pentru lumini adaptive cu LED.

Din punct de vedere tehnic, cei de la Mazda ne mai transmit ca au reprogramat sistemul G – Vectoring Control introdus pe Mazda2 in urma cu doi ani, acest lucru ducand la un comportament dinamic ceva mai bun. Ajungand acum la sistemele de asistenta, producatorul nipon a pregatit pentru acest facelift urmatoarele: Lane-Keeping Assist System, Traffic Sign Recognition si un set de camere video la 360 de grade.

Noile Mazda2 facelift vor putea fi echipate cu o unitate pe benzina cu capacitate de 1.5 litri, oferita in versiuni de 75 si 90 de cai putere. Clientii pot opta fie pentru o cutie manuala cu sase trepte, fie pentru o transmisie automata tot cu sase trepte, care este disponibila doar pentru versiunea de top de 90 de cai putere. Mai trebuie spus ca variantele echipate cu transmisia manuala vor primi si un sistem mild-hybrid.

VIDEOCLIPUL ZILEI