BMW prezinta noile modele Seria 8 Cabrio! Afla care sunt toate noutatile!

BMW prezinta noile modele Seria 8 Cabrio! Afla care sunt toate noutatile!

Dupa o perioada lunga in care ne-au tot amagit cu tot felul de teasere, cei de la BMW ne-au prezentat in cele din urma in carne si oase noul Seria 8 Cabrio. Noul model va fi disponibil pe piata incepand cu primavara anului urmator. Stim ca este un model pe care multi dintre voi l-ati asteptat cu sufletul la gura, asa ca trecem direct la informatiile pe care le-am aflat si noi din prezentarea celor de la BMW.

Incepem prin a va spune ca BMW Seria 8 vine in urmatoare formula de dimensiuni: lungime de 4.843 mm, latime de 1.902 mm si inaltime de 1.339 mm. Ampatamentul acestui model este de 2.822 mm. La exterior, Seria 8 Cabrio arata extrem de bine, avand o alura sportiva si atletica care nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare.

In standard, noul Seria 8 cabrio este echipat cu faruri full-LED, insa cei interesati pot opta pentru niste blocuri optice BMW Laserlight. In spate, stopurile sunt oferite tot intr-o varianta full-LED. Fiind o versiune cabrio, trebuie sa va spunem ca este echipata cu un plafon textil, care poate fi actionat electric, fiind nevoie de doar 15 secunde pentru ridicarea sau coborarea lui.

In functie de motorizarea aleasa, BMW ofera noul Seria 8 Cabrio in doua versiuni de caroserie. Varianta 840d xDrive Cabrio va veni insotita de pachetul M Sport, care aduce cu sine mai multe elemente realizate de specialistii de la divizia de performanta a celor de la BMW. Cei care aleg versiunea M850i xDrive Cabrio vor putea opta pentru pachetul Carbon, care va aduce cu sine mai multe elemente realizate de cei de la Carbon Fiber Reinforced Plastic.

Chiar daca este o masina sportiva, BMW Seria 8 Cabrio vine cu un interior elegant, modern si minimalist. Pachetul M Sport este disponibil la nivelul habitaclului, venind chiar din standard pentru versiunea M850i. Pachetul aduce cu sine scaune sport M, volan M, pedale M si covorase speciale. La interior vom gasi si un instrumentar digital de bord cu dimensiuni de 12.3 inc. De asemenea, sistemul multimedia ruleaza pe un ecran tactil cu diagonala de 10.25 inci. Sistemul Head-Up-Display este oferit inca din dotarile standard.

Cei care isi doresc o motorizare diesel, vor putea opta pentru o unitate cu capacitate de 3.0 litri, capabila sa dezvolte 320 de cai putere si un cuplu maxim de 680 Nm. Transmisia se face prin intermediul unei cutii automate cu opt rapoarte Steptronic Sport. Viteza maxima in cazul acestei motorizare este de 250 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h se poate face in 5.2 secunde.

Seria 8 Cabrio este disponibil si intr-o varianta pe benzina, alaturi de o unitate V8 de 4.4 litri, capabila sa livreze 530 de cai putere si un cuplu maxim de 750 Nm. Transmisia se face tot prin intermediul unei cutii automate cu opt rapoarte. Viteza maxima in acest caz este tot de 250 km/h, insa acceleratia de la 0 la 100 km/h se poate face mult mai rapid, in 3.9 secunde.

Noul BMW Seria 8 Cabrio sta foarte bine si din punct de vedere al sigurantei oferite, fiind echipat cu o intreaga serie de astfel de sisteme. Printre acestea regasim  Active Cruise Control cu functie Stop&Go, Lane Departure Warning, Collision Warning, Lane Change Warning, Speed Limit Info, Pedestrian Warning cu functie City Braking, Rear Cross Traffic Alert si Rear Collision Warning.

VIDEOCLIPUL ZILEI