Mercedes-Benz X-Class prezentat oficial

Mercedes-Benz X-Class prezentat oficial

Dupa lansarea conceptului X-Class din octombrie 2016, am stiut ca nu va trece prea mult pana cand Mercedes-Benz va scoate pe piata si o versiune de serie. Ei bine, acest moment a sosit.

Cu un design ceva mai subtil, motorizari atat pe benzina cat si diesel si un sasiu care si-a dovedit calitatile, modelul X-Class s-ar putea bucura de mare succes inca de la momentul lansarii, cu o singura conditie, insa: cumparatorii sa doreasca sa plateasca un pret premium.

Sub noua caroserie a modelului se afla aceeasi platforma pe care o gasim si pe Nissan NP300 Navara sau pe viitorul Renault Alaskan. Masina va fi construita ca parte a unui program comun de dezvoltare intre Nissan si Mercedes-Benz si, in afara de sigla si cateva modificari exterioare, producatorul german promite ca va aduce imbunatatiri serioase fata de modelele deja existente pe piata.

Modelul X-Class are 5,34 metri in lungime, 1,92 metri in latime si un ampatament de 3,15 metri. In plus, masina poate cara pana la 1.042 de kilograme, iar garda la sol a fost inaltata la 202 milimetri. Cat despre panta pe care o poate urca, X-Class si-a facut praf concurenta, aceasta avand un unghi de inclinare de 20,4 grade.

Oficialii Mercedes-Benz au declarat ca atunci cand acest model va fi lansat va deveni instant liderul segmentului sau de piata si ca va veni dotat cu cinci setari de drum diferite: Comfort, Eco, Sport, Manual si, binenteles, Off-road.

Modelul de baza X-Class va fi lansat echipat cu sistemul de tractiune integrala 4MATIC, cu un diferential de blocare pe spate si un angrenaj cu o raza scurta de actiune. Producatorul sustine ca un sistem de tractiune integrala permanent va fi prezentat pe modelele de anul viitor.

Noul Mercedes-Benz X-Class va fi disponibil in Germania incepand cu luna noiembrie a acestui an si are un pret de plecare de 37.294 de euro. Modelul pick-up va incerca, la inceput de 2018, sa cucereasca pietele din Africa de Sud si Australia, pentru ca in 2019 sa ajunga si in Argentina sau Brazilia. Oficialii de la Mercedes-Benz au declarat ca, deocamdata, nu exista planuri de vanzare pe piata americana.

Design exterior

Mare parte din exteriorul masinii este imprumutat de la alte modele din gama Mercedes-Benz. De exemplu, partea din fata, in special grila fata, are multe similaritati cu modelul GLS.

Cumparatorul poate alege intre cateva optiuni la exterior, cum ar fi treapta de sub portiere, una stilata, dar si un acoperis textil pentru partea din spate.

Design interior

Design exterior

La interior ne intanim cu multe dintre elementele de design deja verificate de cei de la Mercedes-Benz. Versiunea standard a masinii vine echipata cu un sistem infotainment central, dotat cu un ecran de 5,4 inch (optional, 8,4 inch), in timp ce producatorul ofera "din partea casei" dotari cum sunt scaunele electrice cu suport lombar, conectivitatea Bluetooth, volanul multifunctional cu trei spite si spatiul din spate destul de generos pentru a acomoda inca trei pasageri.

Daca vreti si scaune imbracate in piele, va trebui sa platiti in plus.

VIDEOCLIPUL ZILEI