2018 Mercedes-Benz E53 AMG foloseste un motor impresionant! Cai cai putere dezvolta acesta?

2018 Mercedes-Benz E53 AMG foloseste un motor impresionant! Cai cai putere dezvolta acesta?

Mercedes-Benz a mai lansat doua noi masini din Clasa E. Mai exact, marca germana a prezentat oficial doua noi versiuni cel putin interesante: E53 AMG sedan si E53 Estate (T-Modell sau break).

Cele doua modele vor inlocui pe piata actualele versiuni E43 4MATIC si, conform oficialilor de la Mercedes-Benz, „vor oferi cumparatorilor o posibilitate subtila de a patrunde in universul AMG”.

Ambele masini vor fi propulsate de motoare bi-turbo in sase cilindri de 3,0 litri, completate si de cate un compresor electric auxiliar EQ Boost. Acest motor electric poate produce 21 de cai putere si un cuplu-forta de 250 de Newtoni-metru, insa puterea totala ajunge la 429 cp si un cuplu-forta de 520 Nm.

Aceasta cifra reprezinta doar o imbunatatire modesta fata de modelul E-Class non-AMG (329 de cai putere), dar este inca departe de cei 603 cai putere ai versiunilor E63.

Toata aceasta putere este cuplata la o transmisie in noua viteze AMG Speedshift, cu tractiune integrala standard, gratie sistemului 4Matic+ AMG. Masina beneficiaza de cinci moduri de condus diferite: Eco, Comfort, Sport, Sport+ si Individual. Mai mult, daca optati pentru pachetul AMG Driver, viteza maxima urca de la 250 de km/h, pe versiunile standard, la 270 de km/h.

Pe langa aceasta putere suplimentara, noile modele AMG E53 arata si ceva mai bine. Cele doua variante beneficiaza de o capota mai bombata, pe care am intalnit-o si pe anterioarele modele AMG, noi elemente cromate si, optional, jante usoare de aliaj AMG de 20 de inch.

La interior, ne intalnim cu cateva elemente specifice acestui model, printre care scaune sport unice cu tapiterie AMG si cusaturi rosii in contrast, un volan performant standard AMG si, bineinteles, nelipsitul si atotprezentul simbol AMG. Daca va intereseaza mai mult, puteti opta pentru pachetul Widescreen Cockpit, care include un display cu instrumente virtuale mai mare si inca unul central pentru sistemul de infotainment.

Pe langa aceste doua noi modele E53, Mercedes-Benz a pregatit, pentru toata clasa E, si un pachet SportStyle, care include cateva elemente de design unice: mai mult crom sub bara frontala, un logo personalizat pe aripile fata, dar si un element cromat imbracat in negru pe partea dorsala.

In cabina, acest pachet vine cu un plafon imbracat in material textil negru, o consola centrala din lemn de frasin negru si pedale sport din otel inoxidabil.

Cum vi se pare? Pentru mai multe informatii, urmariti-ne si in perioada urmatoare pentru ca noutatile apar destul de rapid si nu vrem sa pierdem nicio informatie.

VIDEOCLIPUL ZILEI