Renault vrea sa cucereasca piata europeana cu noul Kadjar

Renault vrea sa cucereasca piata europeana cu noul Kadjar

Producatorul francez de autovehicule este cunoscuta pe piata pentru design, pentru numeroasele progrese tehnologice, inclusiv cele care privesc siguranta pasagerilor, precum si pentru motoarele folosite in competitiile sportive. Prin alianta cu grupul japonez Nissan, Renault a devenit unul dintre principalii contructori auto din lume.

Renault doreste sa cucereasca piata din China si Europa cu noul Renault Kadjar, un SUV compact cu design atragator, ea fiind prima masina construita de catre francezi in noua fabrica din China. Acum, Kadjar este fabricat in Palencia, Spania, care exporta in prezent 83% din capacitatea de productie in peste cincizeci de tari.

Crossoverul inconfundabil Renault Kadjar se impune cu autoritate si distinctie fiind echipat cu trei moduri de tractiune, in functie de variant aleasa: 4×2, 4×2 extended grip sau 4×4. Motorizare Motorizarile Renault Kadjar se bazeaza pe un set de tehnologii care le permit sa atinga un nivel confortabil de eficienta si economie de carburant.

Cu trei tipuri de motorizari dCI 110ECO2, Energy dCI 130 si Energy TCe 130, sistemul strat&stop si sisteme de injectie de noua generatie, Renault Kadjar are multe atuuri care-l fac sa se afle printre preferintele europeniilor si nu numai. Trebuie sa mentionam aici ca motorul pe benzina este extrem de silentios.

Designul a plecat de la o schita a unui roman, fiind asemanator cu Renault Captur pe exterior. Kadjar are forme de invidiat, iar portbagajul cu volumul generos face ca masina sa se adreseze si familiilor. Materialele din interior sunt amestecate, scaunele sunt imprumutate de la Nissan Qashqai, iar plafonul masinii este transparent, fix si fara traverse.

Dimensiunile compacte de 4,5 metri lungime, 1,84 metri latime si inaltimea de 1,60 metri creeaza o senzatie de robustete, iar elementele cromate folosite contribuie la senzatia de distinctie despr care vorbeam anterior. Confort si condus In privinta confortului, Renault s-a gandit la dotarea Kadjar cu cat mai multe spatii utile, avand un potrbagaj de 527 litri si un spatiu de aproape 1000 daca pliezi bancheta.

Directia electrica este usoara si precisa, iar varianta 4×4 poate transmite pana la 50%din puterea motorului catre puntea spate, fiind o masina pe care o conduci cu placere.

In materie de preturi renaul Kadjar porneste de la 18.200 euro si ajunge la 27.750 euro pentru varianta 1,6 dCI 130 CP 4×4 manuala. Ca si rivali SUV-ul compact de la Renault concureaza cu Ford Kuga, Nissan Qashquai, Volkswagen Tiguan si Kia Sportage.

VIDEOCLIPUL ZILEI