Modelele Porsche 911 Turbo si Turbo S primesc un facelift pentru anul 2016

Modelele Porsche 911 Turbo si Turbo S primesc un facelift pentru anul 2016

Porsche a publicat primele imagini si informatii in legatura cu versiunile imbunatatite ale modelelor 911 Turbo si 911 Turbo S. Chiar daca germanii ne-au rasfatat pe tot parcursul anului cu o multime de noi modele lansate, acestia nu se lasa mai prejos nici in ceea ce priveste inceputul anului urmator, atunci cand va avea loc Salonul Auto de la Detroit ce va avea loc in perioada 11-24 ianuarie).

Deja celebrul 911, in versiunile lui de top 911 Turbo si 911 Turbo S, se pregateste de prezentarea publica din cadrul Salonului Auto mai sus mentionat. Gratie facelift-ului la care au fost supuse, acestea au fost prezentate mai puternice, mai rapide si gata sa atraga si mai multe priviri.

Porsche 911 Turbo si 911 Turbo S vor dispune de un propulsor de 3.8 litri bi-turbo, cu sase cilindri, care rezulta in nu mai putin de 540 CP, respectiv 580 CP. Astfel, datorita canalelor de admisie imbunatatite, injectoarelor noi si a unor turbocompresoare noi, putem vorbi in acest moment de un plus de 20 de cai putere si de o viteza maxima care a ajuns acum la 320 km/h, respectiv 330 km/h pentru versiunea S.

In aceste conditii, viteza de 100 km/h se poate atinge in 3 secunde in ceea ce priveste modelul 911 Turbo, respectiv in doar 2,9 secunde pentru versiunea Turbo S.

In ciuda acestui surplus de putere, consumul de carburant scade cu 0,6 litri la suta de kilometri. Noile versiuni imbunatatite in urma facelift-ului, dispun in interior si de un nou volan, cu diametrul de 360 mm, care include un joystick pentru selectarea optiunii de condus si functionare a motorului: Normal, Sport, Sport Plus sau Individual.

Volanul sport ne duce cu gandul la super hibridul 918 Spyder si este dotat in acest caz cu un buton numit „Sport Response”, care, odata ce este apasat, timp de 20 de secunde ofera tot potentialul pe care il poate da motorul si transmisia, facilitand astfel o accelerare cat mai rapida.

Din punct de vedere estetic, ambele variante dispun de o noua bara de protectie fata si spate, blocuri optice posterioare modernizate si jante din aliaj cu dimensiuni de pana la 20 de inchi.

In acelasi timp ne sunt propuse si unele sisteme noi, cum ar fi asistentul la schimbarea treptei de viteza sau un sistem care presupune ridicarea garzii de la sol cu 40 de mm pentru a depasi obstacolele. Noile modele vor fi echipate cu Porsche Communication Management, cel mai nou sistem multimedia, care presupune navigatie online, informatii in timp real in ceea ce priveste traficul, functie tactila si o grafica ce permite vizualizarea la 360 de grade.

Pretul de pornire al acestor modele imbunatatite ale celebrului 911 Turbo este unul pe masura performantelor atinse de constructorul german, astfel acesta pornind de la aproape 175.000 euro si putand sari de 215.000 euro, in functie de variantele de echipare si caroserie alese.

VIDEOCLIPUL ZILEI