BMW Seria 6 Coupe ofera sportivitate, performante si confort sporit

BMW Seria 6 Coupe ofera sportivitate, performante si confort sporit

O combinatie incantatoare de sportivitate, performanta, confort in timpul rularii, o ambianta perfecta in interiorul luxos insotite de echipamente si elemente inovatoare sunt caracteristicile membrilor Seriei 6 de la BMW.

Noul BMW Seria 6 Cabrio, noul BMW Seria 6 Coupe si noua Serie 6 Gran Coupe sunt masini speciale care satisfac cele mai mari asteptari ale impatimitilor, sunt masini care ofera o buna dinamica in condus, sunt atragatoare prin design, elegante si detin tehnologii avansate. Noua gama de modele din Seria 6 de la BMW urmeaza o traditie legendara, care a inceput de mai bine de 75 de ani.

Prezentat in 1937 modelul 327 Sport Coupe este un model care la momentul lui a fost unul exclusivist. Apoi au urmat 503 Coupe si 507 Roadster, care au fost alimentate de un motor cu opt cilindri, pentru ca mai tarziu, in 1968 sa apara pe piata BMW 2800 CS, masina care a adus o noua abordare pentru performantele sportive si lux.

Modelele BMW 3.0 CS, BMW 3.0 CSi si BMW 3.0 CSL au urmat modelului 2800CS pana in 1973. Prima generatie a Seriei 6 BMW a stralucit nu numai prin dinamica sa de condus, dar si prin confort si tehnologiile de siguranta.

Succesoarea sa, dezvaluita in 2003, radia de dinamicitate si era completata de o multitudine de inovatii. Debutul modelului BMW Seria 6 Cabrio, in 2004, a adus clientilor o adevarata placere in condus si i-a bucurat pe acestia datorita celor mai avansate tehnologii oferite in premiera intr-o masina open-top. Cel mai sportiv motor cu sase cilindri din lume, introdus pe piata cu ajutorul modelelor 635d Coupe si 635d Convertible in 2007 a adaugat o alura impresionanta in gama si puteri de tragere marete, acestea fiind atunci semnele lor distinctive.

Modelele BMW Seria 6 Cabrio, Coupe si Gran Coupe ofera clientilor trei caractere distincte. Aproape una din doua masini inregistrate acum este un Gran Coupe, germanii declarand ca au vandut aproape 80.000 unitati de la lansarea pe piata a modelului Cabrio in 2011.

BMW Seria 6 Cabrio iese in evidenta prin tranzitia intre corp si interior, care a fost creat pentru arata ca puntea unei barci atunci cand plafonul este coborat. Seria 6 Coupe intruchipeaza caracterul clasic al unei masini sport, corpul sau emanand un spirit atletic si o eleganta estetica, iar ultima runda de improspatari si imbunatatirile aduse sistemului de propulsie ii confera putere in plus si un aspect muscular si sportiv.

BMW Seria 6 Gran Coupe aduce un echilibru excelent de dinamicitate, eleganta si lux iar proportiile sale distinctive si ampatamentul lung accentueaza stralucirea irezistibila a exteriorului, oferind totodata si un confort sporit pe distante mai lungi. In privinta aspectului exterior toate modelele din Seria 6 emana sportivitate, dar in acelasi timp empatizeaza cu eleganta.

Grila „kidney” troneaza proeminent in fata si este mai atragatoare, farurile LED aflate in dotarea standard includ un design nou si sofisticat. In plus, modelele Seriei 6 au o structura evazata a arcurilor de la roti care ofera linii vizuale orizontale.

In interior semnatura masinilor din Seria 6 este dominata de un cockpit orientat catre sofer. De asemenea, o arie pentru pasager este invaluita cu suprafete elegante si exista si o conexiune fara cusur intre scaunele din fata si compartimentul din spate, toate acestea oferind un confort exclusiv si o ambianta de lux.

La fel ca si transmisia sport Steptronic cu opt viteze aflata in dotarea standard, toate modelele sunt echipate cu un pachet de navigatie complet ConnectedDrive, tapiterie de piele Dakota, scaune incalzite si ajustabile electronic, clima bizonala cu caracteristici extinse si volan reglabil imbracat in piele cu butoane multifunctionale.

Toate modelele beneficiaza de cruise control cu functie de franare, oglinzi incalzite si ajustabile, radio Professional, un sistem de difuzoare hi-fi precum si facilitati hands-free cu interfata USB audio.

Toate motoarele ofera o putere impresionanta si o eficienta exemplara. Gama de motorizari include un motor V8 pe benzina cu 450 de cai putere, un motor cu sase cilindri care produce 320 de cai putere si un motor diesel cu sase cilindri in linie care produce 313 cai putere. Toate motoarele se bucura de tehnologia BMW TwinTurbo dezvoltata sub stindardul BMW EfficientDynamic si indeplinesc standardele EU6 in privinta emisiilor.

Ca alternativa, cei de la BMW ofera si sistemul inteligent de tractiune integrala BMW xDrive care imbunatateste si mai mult performantele de sprint pana la 100 kilometri/ora. Cele mai bune cifre ale performantelor le ingreistreaza modelele BMW 650i xDrive Coupe si BMW 650i xDrive Gran Coupe, ambele avand un sprint de 4,4 secunde.

VIDEOCLIPUL ZILEI