2014 Ghibli, un nou sedan de la Maserati

2014 Ghibli, un nou sedan de la Maserati

Maserati tocmai a dat publicitatii primele imagini cu nou-noutul Ghibli sedan sport cu patru usi. Planificat sa isi faca debutul mai tarziu in aceasta luna la Salonul auto 2013 din Shanghai, Ghibli pare sa deschida noi orizonturi pentru Maserati.

Comparat cu mai marele Quattroporte, Ghibli din 2014 va avea o aparenta mai sport si va fi disponibil cu doua motoare de V6 de 3 litri si cu o transmisie automata cu opt viteze. Mai mult, Ghibli va fi disponibil atat in varianta cu tractiune spate, cat si in versiunea cu tractiune integrala, numita Q4. Ceea ce este si mai interesant este faptul ca sedanul sport cu patru usi va fi prima masina din istoria Maserati cu motor diesel de 3.0 litri, un V6 turbo.

Desi performantele masinii nu au fost date publicitatii, Maserati spune ca va masina va fi rapida.In plus, va fi si cea mai ieftina Maserati de pe piata. Se asteapta, de asemenea, lansarea unui model mai puternic care va avea un motor V8 pe benzina.Potrivit producatorului italian, motoarele au fost proiectate de catre seful sectiei de propulsie, Paolo Martinelli.

Pentru cei care nu stiu, Martinelli a fost expertul in propulsie pentru echipa Ferrari F1 Michael Schumacher pilota.

Interiorul masinii va fi furnizat de catre specialistul italian in piele Poltrona Frau, in timp ce Bowers & Wilkins va furniza sistemul optional de sunet. Ghibli va juca un rol semnificativ in planul de crestere al Maserati de a vinde 50.000 de masini pe an.

VIDEOCLIPUL ZILEI