Atentie la politisti! Vor fi echipati cu camere video.  Vela: „Sa nu mai existe dezbateri despre cine e vinovat”

Atentie la politisti! Vor fi echipati cu camere video. Vela: „Sa nu mai existe dezbateri despre cine e vinovat”

Politistii ar putea avea camere de corp din aceasta vara, a anuntat ministrul de Interne, Marcel Vela, in cadrul unei conferinte de presa.

Agentii de politie vor fi dotati cu aparatura video si audio pentru a exista dovezi clare in ceea ce priveste interventia lor.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a precizat ca dotarea politistilor cu aparatura de inregistrare este necesara pentru documentarea cazurilor de ultraj.

„Am facut toate procedurile, sa ajungem si la o finalizare concreta, in sensul in care inca de anul trecut, din noiembrie, de la toate problemele pe care le-au avut unii politisti in judetul Valcea, in judetul Prahova, au fost inregistrate dosare de ultraj, inclusiv in perioada starii de urgenta, sa dotam politistii din strada cu mijloace de inregistrare audio-video astfel incat contactul cu cetateanul, cu un suspect, cu un potential infractor sa poate fi documentat oficial si eficient prin aceste mijloace de inregistrare”, a spus Vela.

 

Camere pentru politisti, dupa scandalul provocat de „Spartacus” din Rahova

Nu este o idee noua. De-a lungul anilor s-a vehiculat ideea body-camerelor pentru politisti, insa pana acum nu s-a concretizat. Ministrul de Interne este de parere ca acest lucru ii va responsabiliza atat pe cetateni, cat si pe politisti.

„Body-camera unui politist, intr-un final va responsabiliza si cetateanul, si politistul, astfel incat sa nu mai existe analize, dezbateri televizate cine a fost vinovat: Spartacus sau politistul”, a mai afirmat Vela.

Ministrul de interne face referire la incidentul care a avut loc in cartierul bucurestean din Rahova, in ziua de Paste, atunci cand interlopul Vasile Badea, cunoscut ca „Spartacus”, a avariat o masina de politie.

Mai mult, el este acuzat ca a lovit si trei politisti care au avut nevoie de ingrijiri medicale. Alaturi de Spartacus, au fost trimise in judecata alte 7 persoane care au participat la scandal si care au fost agresive cu politistii.

 

Schimbari majore la inmatriculare si radiere

Tot astazi, Marcel Vela a anuntat simplificarea procedurilor pentru inmatricularea si radierea vehiculelor.

„Astazi voi semna Ordinul ministrului Afacerilor Interne prin care inmatricularea vehiculelor sa poata sa fie facuta intr-un mod mai eficient, mai simplu, astfel incat cetatenii sa nu mai fie pusi in situatia in care pierd timpul, stau la cozi in zone aglomerate, mai ales in acesta perioada delicata din punct de vedere sanitar”, a spus Vela.

Citeste AICI mai multe despre noile schimbari.

VIDEOCLIPUL ZILEI