Nokian inoveaza din nou - anvelope realizate exclusiv din materiale reciclate si regenerabile

Nokian inoveaza din nou – anvelope realizate exclusiv din materiale reciclate si regenerabile

Nokian este de departe unul dintre cei mai importanti producatori de anvelope la nivel global, compania nordica inovand odata cu fiecare prezentare a unui produs nou.

Spre exemplu, Nokian este compania care in anul 1934 a prezentat prima anvelopa de iarna din lume. Finlandezii de la Nokian pregatesc la aceasta ora lansarea unei anvelope concept, realizata exclusiv din materiale regenerabile si reciclate.

Potrivit informatiilor disponibile la acest moment, o asemenea anvelopa ar putea fi prezentata oficial pana cel mai tarziu in anul 2025.

Nokian pregateste anvelope fabricate din materiale regenerabile si reciclate

Protejarea mediului inconjurator a devenit in ultimii ani un subiect extrem de important si in acest domeniu, toate companiile care activeaza in industria auto constientizand ca trebuie sa isi asume aceasta lupta.

Citeste si: Sunt anvelopele all season potrivite pentru clima din Romania?

Fie ca vorbim despre constructorii auto, fie ca ne referim la companiile producatoare de anvelope sau de alte componente auto, subiectul protejarii mediului inconjurator trebuie sa faca parte din strategia urmatorilor ani.

Iar pentru cei de la Nokian acest lucru nu reprezinta o noutate, acestia utilizand si in prezent materiale ecologice pentru anvelopele sale.

Anvelope din materiale reciclate. Asa cum spuneam si mai devreme, finlandezii de la Nokian planuiesc sa prezinte pana cel mai tarziu in anul 2025 o anvelopa concept, realizata exclusiv din materiale regenerabile si reciclate. Oare o sa fie si o productie in serie pentru aceste anvelope?

In prezent, cei de la Nokian produc deja anvelope sustenabile, in procesul de confectionare fiind utilizate materiale ecologice precum uleiul de rapita.

Olli Seppala, director in cadrul departamentului de cercetare al Nokian Tyres, se declara entuziasmat de acest proiect, sustinand ca prin aceasta anvelopa “se vor pune bazele unor noi principii de dezvoltare si de productie pentru un viitor mai bun”.

Anvelope din materiale reciclate. In acelasi timp, Seppala declara ca cei de la Nokian sunt “pionieri in aceasta industrie de aproape 90 de ani”, multi soferi beneficiind in ziua de astazi de multe dintre inovatiile companiei nordice.

Anvelopele care rezista aproape 130.000 km

Nu este singurul proiect pe care il deruleaza in prezent cei de la Nokian, finlandezii pregatind la acest moment lansarea pe piata a unei noi game de anvelope All Season. Asa ca nu o sa vedem numai anvelope fabricate din materiale reciclate.

Vorbim despre anvelopele Nokian One, despre care compania nordica spune ca vor avea o durata de viata de aproape 130.000 de kilometri.

Ceea ce, trebuie sa recunoastem, este o cifra impresionanta. Acest lucru ar fi posibil datorita materialelor folosite de cei de la Nokian in confectionarea acestor anvelope, printre aceste materiale numarandu-se si fibrele de aramida.

Aceste anvelope vor beneficia si de noua tehnologie Season Sense, care combina mai multe atribute ale striatiilor, designului benzii de rulare si compusul din cauciuc pentru a oferi performante optime.

VIDEOCLIPUL ZILEI