Alfa Romeo, DS si Lancia vor dezvolta modele noi, in comun

Alfa Romeo, DS si Lancia vor dezvolta modele noi, in comun

Creat in debutul acestui an prin fuziunea grupurilor PSA si Fiat – Chrysler, Stellantis porneste la drum cu planuri mari in ceea ce priveste marcile Alfa Romeo, DS si Lancia.

Mai exact, noua conducere din fruntea Stellantis isi propune sa pozitioneze cele trei marci drept brand-uri premium in cadrul grupului.

Totodata, conform planului celor din conducerea Stellantis, cele trei marci urmeaza sa colaboreze si in ceea ce priveste dezoltarea viitoare a noi modele. Ceea ce inseamna ca cele trei producatori vor folosi platforme si motorizari pentru viitoarele modele pe care le vor produce.

Alfa Romeo, DS si Lancia vor fi pozitionate ca brand-uri premium

Aceasta noua strategie despre care vorbim astazi are legatura, bineinteles, cu numele lui Jean Philippe Imparato, fostul sef al celor de la Peugeot. In prezent, Imparato este CEO in cadrul Afla Romeo, ceea ce schimba considerabil lucrurile.

Citeste si: Noul DS 4 a fost lansat oficial

Si asta pentru ca Imparato are o sarcina extrem de importante la aceasta ora, si anume sa coordoneze colaborarea dintre cele trei marci despre care pomeneam mai devreme – Afla Romeo, DS si Lancia.

Potrivit informatiilor primite de la un oficial din cadrul DS, parteneriatul dintre cele marci presupune dezvoltarea de platforme, motorizari si componente comune, acestea urmand sa fie folosite in cele din urma de toate cele trei companii.

Marion David, director de produse in cadrul producatorului francez, a mai adaugat pe acest subiect ca masinile aflate deja in productie la aceasta ora nu vor fi afectate in niciun fel de aceasta strategie noua a lui Imparato.

Astfel, acestea urmeaza sa fie lansate conform planurilor initiale. In schimb, in ceea ce priveste urmatoarea generatie de modele se va face apel la “sinergiile pentru care Stellantis a fost creat”.

Vizate acestei strategii despre care am vorbit sunt modelele care vor ajunge sa fie prezentate public in perioada 2024 – 2025.

Cele trei marci vor rivaliza cu Mercedes-Benz, BMW sau Audi

Planul lui Jean Philippe Imparato este unul extrem de ambitios, acesta propunandu-si ca Alfa Romeo, DS si Lancia sa poata rivaliza in viitor de la egal la egal marilor producatori premium de pe piata auto internationala, precum Mercedes-Benz, BMW sau Audi.

Lucrurile sunt insa extrem de complicate, mai ales daca ne uitam la cifrele actuale.

Spre exemplu, Alfa Romeo a vandut in 2020 pe plan european numai 36.000 de unitati, avand in gama doar doua modele – Stelvio, respectiv Giulia.

De asemenea, DS a vandut putin peste 40.000 de unitati la nivelul continentului european.

Nici in cazul celor de la Lancia lucrurile nu stau mult mai bine, acestia avand in oferta actuala doar modelul Ypsilon, vandut in 43,000 de exemplare pe piata italiana in 2020.

In comparatie, daca vorbim doar despre modelul Clasa A din gama germanilor de la Mercedes, avem deja o cifra de vanzari de peste 120.000 de unitati in 2020.

VIDEOCLIPUL ZILEI