Victorie pentru angajatii Dacia, in urma grevelor! Salarii mai mari si bonusuri pentru toti muncitorii

Victorie pentru angajatii Dacia, in urma grevelor! Salarii mai mari si bonusuri pentru toti muncitorii

Angajatii Dacia care au facut greva si au amenintat ca vor continua cu protestele vor primi bani in plus la salariu si bonusuri din partea companiei. Sindicatul muncitorilor de la Mioveni a ajuns la un acord cu sefii in vederea semnarii contractului colectiv de munca pe 2019.

Remuneratia creste cu 400 de lei, incepand cu aceasta luna si inca 80 de lei, incepand cu luna octombrie, dar si bonusuri constand in prime de vacanta si de sarbatori, pe care le primeau si inainte. Mai mult decat atat, contractul colectiv prevede recompense financiare in valoare de 1.600 de euro.

Initial, muncitorii au cerut o crestere de 1000 de lei brut, astfel salariul minim ajungand pana la 3200 de lei. Compania le-a acordat, la momentul respectiv, 250 de lei incepand cu luna aprilie si inca 50 de lei, incepand cu luna octombrie.

Nemultumit de oferta, sindicatul a amenintat cu greva, iar conducerea au fost de acord sa inainteze o oferta mai buna. Astfel, muncitorii se pot bucura de luna aceasta de un salariu marit cu 400 de lei pentru fiecare.

Angajatii de la Mioveni au si alte facilitati, pe langa cresterea salariala. Cine lucreaza in companie primeste o reducere de 9% la achizitionarea unui automobil marca Dacia sau Renault, conform informatiilor vehiculate in presa locala din Arges.

Si la service exista reduceri substantiale. Manopera costa cu 8% mai putin, iar piesele de schimb din gama Renault/Nissan sunt oferite cu o reducere de 10% din pretul de lista.

VIDEOCLIPUL ZILEI