Spaga la RAR! Inspectorii si politistii primeau bani in scrumiera masinii

Spaga la RAR! Inspectorii si politistii primeau bani in scrumiera masinii

Mai multi politisti si inspectori RAR sunt suspecti intr-un caz de coruptie de proportii. Acestia primeau spaga pentru a inmatricula masini cu probleme tehnice.

Ofiteri de politie judiciara din 22 de servicii judetene ale Directiei Generale Anticoruptie efectueaza miercuri, in total, 47 de perchezitii domiciliare pe raza judetelor Sibiu, Valcea si Mures, precum si ridicari de inscrisuri de la o institutie publica din Bucuresti,  la politisti si inspectori RAR, banuiti de fapte de coruptie. 

„Sunt efectuate 47 de perchezitii domiciliare pe raza judetelor Sibiu, Valcea si Mures, precum si ridicari de inscrisuri de la o institutie publica din Bucuresti, in 3 dosare penale constituite la nivelul celor 3 unitati de parchet, avand ca obiect fapte de coruptie savarsite de functionari publici cu si fara calitate speciala si persoane civile, in legatura cu activitati de identificare, omologare si verificare a starii tehnice a vehiculelor in vederea inmatricularii, Intre cele 3 dosare penale exista conexiuni privind realizarea activitatilor infractionale”, anunta Directia Generala Anticoruptie.

Potrivit comunicatului, samsarii de masini duceau vehicule cu probleme in vederea obtinerii RAR-ului, la persoane care faceau parte din retea. Pentru a trece cu vederea problemele masinii, inspectorii primeau sume frumoase. Banii erau lasati fie in torpedou, fie in scrumiera.

Traseul spagii nu se oprea insa aici. CU RAR-ul facut, samsarul mergea la Inmatriculari si acolo, spun surse din ancheta, lucrurile decurgeau la fel. 

 

 

 

VIDEOCLIPUL ZILEI