Socant! Un celebru fotbalist de echipa nationala, rapit in plina zi din masina de barbati inarmati

Socant! Un celebru fotbalist de echipa nationala, rapit in plina zi din masina de barbati inarmati

Fotbalul african este in stare de soc, dupa ce doi fotbalisti au fost rapiti dintr-o masina, in plina zi, de barbati inarmati. Incidentul a avut loc in Nigeria.

In urma cu o zi relatam decesul unui fotbalist nigerian, intr-un grav accident de circulatie. La doar cateva ore distanta, un alt incident a lasat tara in stare de soc. Ziarele locale relateaza ca Dayo Ojo, jucator de echipa nationala, a fost rapit in plina zi din masina, de mai multi barbati inarmati.

Ojo, jucator care in 2018 a ajuns cu nationala tarii sale pana in finala Cupei Africii pe Natiuni, legitimat la campioana Nigeriei, Enyamba, se afla in masina cu inca un coechipier si cu un bun prieten, Benjamin Iluyomade, de asemenea fotbalist la o alta echipa din campionatul intern, Abia Comets. Cei trei profitau de intreruperea campionatului, pe fondul epidemiei de coronavirus, si se indreptau spre orasul lor natal, Akure, o localitate din sudul tarii.

La un moment dat, cei trei au fost atacati de mai multi barbati inarmati, au fost dati jos din masina si bagati cu forta intr-un alt autoturism. Din fericire, coechipierul lui Ojo de la Enyamba a reusit sa fuga si a dat alarma.

Ulterior, televiziunea publica nigeriana a anuntat ca rapitorii au cerut 20 de milioane de nairi nigerieni (aprox. 50.000 de euro) pentru eliberarea celor doi fotbalisti, dupa ce, initial, au cerut 100 de milioane de nairi (aprox. 250.000 de euro).

Rapirile pentru rascuparari sunt la ordinea zilei in Nigeria, vizati fiind in special sportivii renumiti sau familiile acestora. In trecut, fostul jucator al lui Chelsea, John Obi Mikel, si fostul selectioner al Nigeriei, Samson Siasia, au avut membri ai familiei rapiti. Mama lui Siasia a fost rapita anul trecut si eliberata dupa cateva saptamani, in timp ce tatal lui Obi Mikel a fost rapit de doua ori, ultima data cand fotbalistul juca la Cupa Africii pe Natiuni, in 2018.

VIDEOCLIPUL ZILEI