Situatie disperata la granita Ungariei. Mii de romani ramasi blocati cer ajutor:

Situatie disperata la granita Ungariei. Mii de romani ramasi blocati cer ajutor: „Multi n-au apa, n-au mancare!”

Mii de romani sunt blocati la vama dintre Austria si Ungaria, dupa ce tara a inchis granitele din cauza pandemiei de coronavirus.

Aproximativ 3.500 de persoane se afla intr-o situatie disperata, dupa cum arata imaginile publicate pe Facebook de  catre mai multe persoane.

Acestia cer ajutorul autoritatilor romane prin intermediul site-urilor de socializare.

„Distribuiti, va rog cerer ajutor, multi n-au apa, nu au mancare, suntem peste 15.000 de oameni, copii si femei insarcinate. Ajutor, va rog distribuiti”, scrie Geamanu Violeta.

Printre cetatenii romani ramasi blocati la frontiera Nickelsdorf se afla numeroase familii cu copii, dar si persoane in varsta.

Citeste si: Haos in Vama Nadlac: „Au mintit in declaratii. Curand va fi o explozie de virus in toate colturile tarii!”

Intr-o alta postare, romanii ameninta cu greva.

„Asa arata la noi in vama, la intrare in Ungaria. Nu se intra in Austria, nu se iese. Nu se intra in Ungaria, totul este blocat. Nu trece absolut nimeni. Facem greva. Ori ne lasa sa ne ducem la noi in tara, ori nu mai facem nimic”, isi striga disperarea un alt roman, tot pe Facebook.

 

Raspunsul MAE privind situatia romanilor blocati la granita cu Ungaria

Dupa strigatul disperat al romanilor ramasi blocati la granita dintre Austra si Ungaria, MAE a anuntat ca va interveni pentru ca acestia sa ajunga in tara.

„Ministrul Péter Szijjártó a confirmat ca Ungaria va sprijini, ca masura de exceptie, aplicata o singura data, repatrierea cetatenilor romani in cel mai scurt timp posibil, urmand ca detaliile efective privind intrarea pe teritoriul Ungariei si tranzitarea acestuia pana la granita cu Romania sa fie stabilite, si apoi masurile implementate, de autoritatile de resort ale ministerelor de interne din cele doua tari”, se arata in comunicatul MAE.

Ungaria a anuntat inchiderea vamilor, iar ieri seara, ora locala 23.00, masinile nu au mai putut trece fonteria dintre Austria si Ungaria.

VIDEOCLIPUL ZILEI