Proprietarul Dacia construieste o noua masina electrica. Va concura cu Tesla

Proprietarul Dacia construieste o noua masina electrica. Va concura cu Tesla

In contextul cresterii cererii pentru masinile electrice in Europa, constructorul auto francez Renault intentioneaza sa construiasca un astfel de automobil.

Modelul propus de Renault este mai mare decat Zoe, modelul actual, si ar intra in competitie cu Model 3 de la Tesla sau ID.3 de la Volkswagen.

Directorul comercial pentru automobile electrice de la Renault, Emmanuel Bouvier, a anuntat ca noul automobil ar putea fi produs pe o platforma comuna cu Nissan si Mitsubishi Motors Corp.

„Lucram la dezvoltarea unei game de modele astfel incat sa acoperim toate segmentele cu automobile electrice”, a spus Bouvier.

„Este prea devreme sa spunem ca vom concura direct cu Tesla dar evident ca intentionam sa acoperim o gama mai larga din piata”, a mai spus Bouvier, potrivit Agerpres.

Totodata, Bouvier a anuntat ca proprietarul Dacia lucreaza la un vehicul electric mai accesibil. Potrivit acestuia, modelul electric low-cost K-ZE construit pentru piata din China si bazat pe modelul Kwid, ar putea fi eventual utilizat pentru a produce un vehicul electric european care sa fie la un pret mai redus.

In contextul normelor mai stricte privind emisiile poluante, tot mai multi constructori auto intentioneaza sa-si mareasca gama de vehicule electrice.

Preturile masinilor electrice in continuare mari, in timp ce raza de actiune limitata si numarul redus de statii de incarcare raman impedimentele majore pentru care cumparatorii sunt inca reticenti. 

Renault intentioneaza aiba opt modele electrice in gama sa de produse pana in 2022.

VIDEOCLIPUL ZILEI