Cu cat vor scadea preturile la carburanti, dupa eliminarea supraaccizei

Cu cat vor scadea preturile la carburanti, dupa eliminarea supraaccizei

Deputatii din Comisia de buget au aprobat eliminarea supraaccizei la carburanti, insa proiectul de lege depus de PNL trebuie sa treaca si de plenul Camerei Deputatilor pentru ca soferii sa simta schimbarea.

 

Daca proiectul de lege privind eliminarea supraaccizei va trece, atunci conducatorii auto vor avea motive de bucurie. Preturile la carburanti vor scadea simtitor de la 1 ianuarie 2020.

Potrivit unui calcul realizat de initiatorii legii, daca proiectul va primi aprobarea plenului Camerei Deputatilor, atunci va fi o economie de 25 de lei la un plin.

„Este vorba de un proiect de lege depus de mine si de colegii mei din PNL, care vizeaza doua aspecte si doua masuri. Prima de eliminare a supraaccizei la combustibil si a doua masura este de eliminare a supraimpozitarii contractelor part-time. Cu privire la eliminarea supraaccizei la combustibil, pot sa va spun ca este o masura reparatorie. A fost introdusa de Guvernul Ponta, dupa care la un moment dat Guvernul PSD-Grindeanu a eliminat-o, apoi Guvernul Tudose a reintrodus-o.

Este foarte clar ca aceasta masura a dus in primul rand la cresterea pretului combustibilului in piata, dar si alte efecte cum ar fi cresterea preturilor la lantul de produse, dar a generat si o crestere a inflatiei in Romania”, a declarat Robert Sighiartau, secretar general al PNL, la Antena 3.

„Daca va uitati, in medie, la autoturismele din Romania, cu tot cu rezerva, un rezervor are in medie cam 65 de litri.

Din ianuarie, vom avea un pret mult mai mic la combustibil, fata de cel pe care l-am avut inainte”, a mai adaugat acesta.

VIDEOCLIPUL ZILEI