Precizari importante despre reinnoirea permiselor de conducere:

Precizari importante despre reinnoirea permiselor de conducere:

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a afirmat, la Comisia pentru abuzuri din Camera Deputatilor, ca nu se impune modificarea ordinului MS din 2010 privind persoanele cu deficiente de auz si va trimite precizari catre directiile de sanatate publica privind modul de intocmire de catre spitale a fiselor medicale necesare pentru persoanele surde si hipoacuzice in obtinerea sau reinnoirea permiselor de conducere categoria B.

Deputatul PNL Adriana Saftoiu a mentionat, in sedinta Comisiilor pentru cercetarea abuzurilor si cea pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale din Camera, ca intalnirea cu ministrul Sanatatii vine in urma multor sesizari primite de la persoane surde sau hipoacuzice cu drept de a avea permis de conducere categoria B.

Ea a precizat ca aceste persoane solicita ca, pentru permisul de conducere categoria B, la examenul ORL sa nu li se dea, in baza surditatii sau a hipoacuziei, inapt sau apt in fisa medicala, scrie Agerpres.

„Asta este problema – ca in momentul de fata un medic ORL poate sa spuna ca o persoana surda este apta sau inapta. Si ei asta cer: sa nu se mai dea acest calificativ. De ce? Pentru ca in momentul de fata la nivel mondial, pe cercetari dovedite stiintific, s-a dovedit sa surditatea nu este o problema la condus. (…) In baza acestei constatari, Ministerul de Interne va obliga acel conducator auto sa isi modifice oglinzile retrovizoare. De asta medicul ORL trebuie sa scrie – da, este surd, da, mai aude in parametrii 60-70-80. Deci, ce trebuie sa faci tu? Sa modifici oglinda retrovizoare. (…) In baza unei adrese date de dr. Sarafoleanu, unele judete interpreteaza ordinul si spun ca esti surd?”, a spus Adriana Saftoiu.

VIDEOCLIPUL ZILEI