Politia Romana isi modifica numele! Anuntul facut de ministru

Politia Romana isi modifica numele! Anuntul facut de ministru

Marcel Vela a anuntat ca va modifica numele Politiei Romane

Marcel Vela, noul ministru de Interne, a anuntat ca Politia Romana are nevoie de schimbari importante, iar una dintre primele modificari ar fi legata deo rebranduire a institutiei.

Sindicatul National al Agentilor de Politie (SNAP) a facut publica o declaratie a lui Marcel Vela, cel care a afirmat ca vrea sa schimbe numele Politiei Romane, totul pentru a o delimita de Politia Locala.

„Vreau rebranduirea Politiei Nationale, care acum se numeste Politia Romana. Doresc s-o numim Politie Nationala, pentru a nu mai intra, pe acelasi palier, in competitie sau conflict cu Politia Locala. Tot respectul fata de Politia Locala, am fost primar 12 ani, am construit politie locala in sensul ca i-am gasit gardieni publici, dupa aceea politie comunitara si politie locala, baieti destoinici, dar, ca sa nu se suprapuna atributiile, cred ca trebuie sa clarificam o delimitare clara intre Politia Locala si Politia Romana, pe ultima s-o numim Politie Nationala. Asta tine de rebranduire, ca sa zic asa…”, a declarat noul ministru de Interne.

Vela a vorbit inca de pe 5 noiembrie, data in care a preluat portofoliul MAI, despre schimbari importante care vor aparea la minister. Noul sef de la Interne a vorbit despre importanta legilor care sa reformeze politia, precum si de anumite functii care pot fi redistribuite.

Noul ministru a promis ca in urmatoarea perioada se va face o analiza in urma careia vor fi luate o serie de masuri pentru profesionalizarea personalului.

Politia Romana are mari probleme din punct de vedere al dotarilor, precum si a pregatirii profesionale. In ultimul an, mai multi agenti au fost raniti in misiuni de infractori din cauza dotarilor invechite, precum si a interventiilor deficitare.

VIDEOCLIPUL ZILEI