O noua lege i-ar putea lasa pe soferii romani fara permis de conducere timp de 90 de zile!

O noua lege i-ar putea lasa pe soferii romani fara permis de conducere timp de 90 de zile!

Ordonanța de Urgență a Guvernului nr 195/2002 poate suferi modificari importante, care vor aduce mari deservicii conducatorilor auto din Romania, iar pedepsele pentru incalcarea legii vor deveni mult mai drastice in viitorul apropiat.

Propunerea ii apartine unui deputat al Partidului National Liberal si prevede majorarea pedepselor pentru depasirea neregulamentara si conducerea autoturismului sub influenta bauturilor alcoolice, care nu depasesc cota de dosar penal, vor fi mult mai mari. Legea de acum prevede 30 de zile in care soferii nu mai pot conduce, insa daca amendamentul depus de liberal va trece perioada in care conducatorii auto vor sta pe bara va fi de 90 de zile.

Si punctele de amenda vor fi superioare. Daca acum vorbim despre 4 sau 5 puncte, in viitor acestea se vor incadra intre 9 si 20 de puncte de amenda pentru incalcarea legii.

„Nerespectarea regulilor privind depasirea si condusul sub influenta bauturilor alcoolice, daca fapta nu constituie, potrivit legii, infractiune sunt mai aspru sanctionate. In cazul nerespectarii regulilor privind depasirea se propune trecerea intr-o clasa superioara de sanctionare de la amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni, cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile, la sanctionarea cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni, cu aplicarea sanctiunii complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile”, a concluzionat Florin Roman de la PNL.

VIDEOCLIPUL ZILEI