Guvern nou, aceleasi minciuni. Benzina se scumpeste de fapt de la 1 ianuarie

Guvern nou, aceleasi minciuni. Benzina se scumpeste de fapt de la 1 ianuarie

Ministerul Finantelor a facut un anunt ingrijorator pentru toti soferii din Romania. Noul an vine cu o noua crestere a pretului la carburant.

Desi in urma cu cateva zile, noul Guvern anunta cu surle si trambite ca va elimina supraacciza pe carburant, se pare ca inceputul anului 2020 vine cu noi scumpiri la pompa. Ministerul Finantelor a anuntat ca a actualizat nivelul accizelor in functie de inflatie, astfel ca benzina se va scumpi incepand cu anul viitor. La prima vedere, scumpirea nu va fi una foarte mare, insa specialistii spun ca vom ajunge sa platim cativa lei buni in plus la un plin.

Situatia actuala este cauzata de faptul ca legea propusa de Guvern pentru eliminarea supraaccizelor la carburanti nu a fost inca promulgata de presedinte. Abia dupa ce acest lucru se va intampla si decizia va fi publicata in Monitorul Oficial, abia atunci vom putea vorbi despre o ieftinire efectiva.

Cat va fi aceasta ieftinire dupa eliminarea supraaccizei, nimeni nu stie inca. Cert este ca, in acest moment, accizele reprezinta aproximativ 60% din pretul pe care noi il platim la pompa. Sa nu va faceti insa iluzii ca pretul benzinei si a motorinei va scadea la jumatate. Potrivit specialistilor, dupa ce va fi promulgata legea vom ajunge sa economisim aproximativ 20 de lei la un plin.

Asa cum am scris in urma cu cateva zile, proiectul de eliminare a supraaccizei pe combustibil ar putea fi insa blocat de Comisia Europeana, care obliga tara noastra sa pastreze un nivel minim al taxarii.

VIDEOCLIPUL ZILEI