Gabriela Firea reduce numarul autobuzelor si troleibuzelor din Capitala

Gabriela Firea reduce numarul autobuzelor si troleibuzelor din Capitala

Primaria Capitalei a decis reducerea numarului de autovehicule in Capitala, incepand de joi dimineata, in contextul raspandirii pandemiei de coronavisurs.

Gabriela Firea a precizat ca numarul troleibuzelor si tramvaielor STB care circula in Bucuresti va fi redus cu 25%.

Totodata, edilul a dat asigurari ca nu exista motive de ingrijorare, deoarece tot mai multi romani stau in case, iar traficul a scazut considerabil.

„Am luat si noi un set de masuri care deriva, unele dintre ele, din textul decretului pentru situatii de urgenta si altele in urma decizilor luate de Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta. Trebuie sa redimensionam parcul auto. Astazi, in jurul pranzului, anuntam dispozitia si oficial. Trebuie sa ii protejam in primul rand pe calatori, dar sunt din ce in ce mai putini in aceste zile, pentru ca au inteles mesajul autoritatilor de a nu face acele drumuri care nu sunt obligatorii, si trebuie sa ii protejam si pe conducatorii auto, pentru a nu intra la un moment dat in siuatia in care sa nu aiba cine sa mai conduca autobuzele, tramvaiele sau troleibuzele”, a anuntat edilul.

Citeste si: Uzinele Dacia si Ford se inchid pana pe 5 aprilie. Ce se va intampla cu cei 20.000 de angajati

„Incepand de maine dimineata se va reduce parcul auto al STB, dar nu este un motiv de ingrijorare, pentru ca in ultimele zile s-a redus simtitor numarul calatorilor. Realizam dezinfectii in fiecare zi, chiar de cateva ori pe zi, protejam calatorii si conducatorii auto”, a mai spus Firea.

Mai mult, Gabriela Firea a subiliat faptul ca autobuzele si troleibuzele STB ramase in circulatie sunt dezinfectate de mai multe ori pe zi pentru a-i proteja pe calaltori, dar si pe soferi.

VIDEOCLIPUL ZILEI