Ameda uriasa pentru un barbat care s-a dus cu masina la spalatorie. Agentul a spus ca nu il intereseaza ce zice Marcel Vela

Ameda uriasa pentru un barbat care s-a dus cu masina la spalatorie. Agentul a spus ca nu il intereseaza ce zice Marcel Vela

Un barbat a primit o amenda uriasa dupa ce a mers cu masina la spalatorie. Agentul l-a oprit si l-a amendat desi acesta avea declaratie pe propria raspundere, mai mult, acesta a spus ca nu il intereseaza ce zice Vela

Un barbat din Suceava a fost amendat cu 2.000 de lei dupa ce s-a dus cu masina la o spalatorie din Vatra Dornei. Marcel Vela, Ministrul de Interne anuntase ca acest lucru este permis, trebuie doar sa fie mentionat in declaratia pe propria raspundere.

Amendat desi avea declaratie pe propria raspundere

Barbatul avea declaratia pe propria raspundere la el, scrie Monitorul de Suceava, dar nu a scapat de amenda, chiar daca colegul de patrula al agenutului a cautat pe internet si a aflat ca depalsarile cu masina la spalatorie sunt permise.

Deşi bărbatul avea declaraţia pe proprie răspundere la el, poliţistul l-a amendat, scrie . Chiar şi colegul de patrulă a căutat pe internet şi a aflat că deplasările cu maşina la spălătorie sunt permise, însă amenda a rămas.

„Am plecat de la domiciliu cu declaratia pe proprie raspundere completata cu destinatia Magazin, fiind cel mai apropiat, si apoi o spalatorie auto Self wash din imediata apropiere. Am fost surprins la spalatorie de catre un echipaj de politie si tratat ca un infractor. Le-am prezentat declaratia si actul de identitate.

Citeste si: Ce trebuie sa bifezi in declaratia pe propria raspundere daca mergi cu masina la service sau la spalatorie

Politistul care m-a abordat cu o tonalitate vadit agresiva si aroganta mi-a explicat ca nu am ce cauta acolo, ca spalatoriile auto sunt destinate doar politiei, salvarii si taximetristilor si ca doreste sa ma amendeze.

Am incercat sa-i explic de precizarile oficiale ale MAI, dar agentul in cauza mi-a spus ca nu il intereseaza ce spune Vela sau prim-ministrul sau ce scrie pe pagina oficiala a MAI si ca daca in ordonanta nu scrie negru pe alb ca ai voie la spalatorie, el ma amendeaza si ca scopul lui este de a aplica doar ordonantele militare.

Colegul sau intre timp a cautat pe telefon textul publicat si a incercat sa i-l arate, dar acesta a ramas ferm pe pozitie. Colegul parea ca nu este intru totul de acord cu actiunile agentului cu pricina, drept urmare s-a retras in masina”, a declarat barbatul amendat pentru sursa citata.

In procesul verbal scrie ca soferul respectiv „a fost depistat pe strada Republicii din municipiul Vatra Dornei, la spalatoria auto…, efectuand activitati de cosmetizare a autovehiculului, acestea nefiind prevazute ca motive de a circula in afara locuintei”.

Pot sa duc masina la spalatorie?

Multi romani s-au intrebat daca isi pot duce masinile la spalatorie pe perioada starii de urgenta, fara sa riste o amenda. Politia Romana a venit cu precizari si in legatura cu acest aspect:

„Da, sunt permise deplasarile la spalatoriile auto pentru curatarea masinilor, atunci cand acest lucru este necesar, dar cu respectarea stricta a prevederilor ordonantelor militare. Deplasarea se poate face completand declaratia pe proprie raspundere la punctul privind acoperirea necesitatilor persoanei/ motiv justificat”, este raspunsul autoritatilor.

 

VIDEOCLIPUL ZILEI