Mitsubishi lanseaza noul Outlander in Statele Unite

Mitsubishi lanseaza noul Outlander in Statele Unite

2022 Mitsubishi Outlander. SUV-ul primeste o noua generatie pe piata auto din Statele Unite. Ramane de vazut daca aceasta va ajunge si pe continentul european.

Lansata in urma cu aproape noua ani la Geneva, cea de-a treia generatie a modelului Outlander primeste in sfarsit un inlocuitor pe piata din Statele Unite, acolo unde Mitsubishi a lansat noile modele.

Noul Outlander este primul model dezvoltat de constructorul nipon dupa incheierea parteneriatului cu Nissan.

Din 2012 si pana in ziua de astazi a trecut destul de mult timp, intr-adevar, insa problemele financiare cu care s-au confruntat japonezii in aceasta perioada au intarziat aparitia unei noi generatii pentru Outlander mai devreme.

Chiar si asa insa, SUV-ul a primit de-a lungul anilor mai multe pachete de imbunatatiri.

2022 Mitsubishi Outlander. Un nou design inspirat de conceptul Engelberg Tourer

2022 Mitsubishi Outlander
2022 Mitsubishi Outlander

La nivel exterior, putem remarca inca de la primele priviri ca cei de la Mitsubishi s-au inspirat de la conceptul Engelberg Tourer atunci cand au gandit aceasta noua generatie a lui Outlander.

Citeste si: Top 5 masini noi cu cea mai mare perioada de garantie in 2021

De asemenea, exista anumite detalii care ne pot duce cu gandul chiar la modele mai vechi precum Lancer Evolution X sau Pajero.

In orice caz, noul Outlander nu arata rau deloc la nivel exterior, ba chiar din contra. In plus, bolidul poate fi echipat cu un set de jante cu dimensiuni de 20 de inci.

2022 Mitsubishi Outlander
2022 Mitsubishi Outlander

2022 Mitsubishi Outlander. Mergem mai departe catre interior, acolo unde producatorul nipon a dotat noul Outlander cu o serie de materiale si finisaje de calitate, precum piele semi-anilina sau ornamente din aluminiu pentru nivelurile de echipare superioare.

Citeste si: 9 concepte de masini japoneze care n-au mai ajuns niciodata sa fie produse, desi arata bestial. FOTO

Regasim la nivelul habitaclului si o serie intreaga de elemente preluate de la Rogue, printre care si instrumentarul de bord digital cu display de 12.3 inci, sistemul Head Up Display, ecranul de 8 inci al sistemului multimedia sau selectorul transmisiei automate CVT.

Spatiul de la interior este ceva mai mare de aceasta data, ampatamentul crescand acum la 2.705 mm, ceea ce inseamna ca vorbim despre un plus de 35 mm in raport cu generatia anterioara.

In standard, SUV-ul celor de la Mitsubishi vine echipat cu trei randuri de scaune.

Motorizare pentru piata din Statele Unite

2022 Mitsubishi Outlander
2022 Mitsubishi Outlander

2022 Mitsubishi Outlander. Din punct de vedere tehnic, noul Outlander este echipat cu o unitate de motorizare cu capacitate de 2.5 litri, capabila sa dezvolte 184 de cai putere si un cuplu maxim de 245 Nm.

Din echiparea standard mai face parte si sistemul de tractiune integrala Super All-Wheel Control.

Modelele noii generatii Outlander sunt dotate si cu o serie intreaga de sisteme de asistenta, printre acestea numarandu-se pilotul automat adaptiv, sistemul dedicat pastrarii benzii de circulatie.

Mai mult, Outlander mai este oferit cu sistemul de franare automata de urgenta, sistemul de monitorizare a unghiului mort sau sistemul de avertizare la parasirea benzii de rulare.

VIDEOCLIPUL ZILEI