VW lanseaza o versiune multicolora Polo Harlekin in 2021

VW lanseaza o versiune multicolora Polo Harlekin in 2021

2021 VW Polo Harlekin. Divizia Volkswagen din Olanda recreeaza celebra tema multicolora pe care ne-o amintim de la modelul Polo Harlekin pe un Polo de ultima generatie.

Cea de-a treia generatie a modelului Volkswagen Polo ne-a adus din partea constructorului german in anul 1994 si un nou sistem de productie, numit “Baukasten”.

Cum a luat nastere editia VW Polo Harlekin?

2021 VW Polo Harlekin. Pentru cei mai tineri dintre noi care nu isi aduc aminte, germanii le ofereau clientilor patru “blocuri” (sistem de propulsie, echipamente, dotari optionale si culori) care ii ajutau sa isi configureze noua masina conform propriilor preferinte.

Citeste si: Ce se intampla cu celebrul motor 2.0 TDI din oferta VW?

Pentru a simplifica si mai mult lucrurile, cei de la Volkswagen au inventat in cele din urma si un cod de culoare.

Astfel, culoarea albastra ii revenea sistemului de propulsie, culoarea galbena echipamentelor, culoarea rosie dotarilor optionale, iar verdele culorilor.

Mai apoi, constructorul german a dezvoltat 20 de exemplare Polo multicolore, acestea fiind folosite ulterior in scopuri promotionale.

Prin aceasta miscare, cei din conducerea grupului german isi doreau sa demonstreze lumii intregi cat de usor pot fi schimbate intre ele componentele noului model.

Surpriza a venit insa atunci cand un numar considerabil de clienti au inceput sa solicite in mod expres modelul Polo in versiune multicolora.

Germanii au cedat numarului mare de solicitari in cele din urma, in 1995 versiunea Polo Harlekin devenind un model de serie. Iata ca ne intalnim si in 2021 cu un VW Polo Harlekin.

VW Polo Harlekin se reintoarce in 2021

2021 VW Polo Harlekin. Initial, cei din conducerea producatorului german isi propuneau sa limiteze productia acestei versiuni multicolore la numai 1.000 de unitati, insa planurile au fost date peste cap in cele din urma.

Asa cum spuneam insa, cererea de pe piata era mult mai mare, ceea ce a dus in cele din urma la o productie de 3.800 de unitati.

Procesul de dezvoltare al acestor modele era la randul lui unul inedit, germanii dezvoltand mai intai patru modele Polo, vopsite in culorile despre care aminteam in randurile anterioare.

Apoi, panourile de caroserie erau schimbate intre ele. In acest fel, nici macar clientul nu stia exact ce combinatie de culori va avea masina pe care o va primi.

Chiar daca in ziua de astazi o asemenea combinatie de culori poate fi considerata inestetica de unii, in urma cu 25 de ani aceasta miscare de marketing s-a dovedit a fi un real succes.

Divizia Volkswagen din Olanda ii aduce in acest an un omagiu acestui model special.

Vorbim in 2021 despre un VW Polo Harlekin de ultima generatie, vopsit in aceleasi culori ca si cel original: Chagalt Blue, Ginster Yellow, Pistachio Green si Tornado Red.

Conform informatiilor pe care le-am primit de la cei care au dus la bun sfarsit acest proiect, versiunea Polo Harlekin de ultima generatie va ramane unicata.

VIDEOCLIPUL ZILEI