Tesla prezinta noul Model X Facelift si versiunea Plaid

Tesla prezinta noul Model X Facelift si versiunea Plaid

Lansat in anul 2015, Tesla Model X a primit in cele din urma o versiune facelift. SUV-ul a fost primit extrem de bine de publicul de peste Ocean, devenind in scurt timp unul dintre cele mai bine vandute modele cu incarcare la priza de pe piata auto americana.

Americanii si-au dat seama insa ca modelul lansat in urma cu mai bine de cinci ani are nevoie de un update pentru a ramane in atentia clientilor, drept pentru care astazi vorbim despre acest facelift.

2021 Tesla Model X Facelift: care sunt modificarile in materie de design?

2021 Tesla Model X Facelift Plaid
2021 Tesla Model X Facelift Plaid

Din punct de vedere al infatisarii exterioare, Tesla Model X facelift ne este propus cu o bara frontala noua, cu un difuzor de aer care a fost cosmetizat si cu un nou set de jante cu dimensiuni de 22 de inci.

Citeste si: Tesla Model S primeste un facelift in 2021 si versiunea Plaid +

Versiunea facelift a lui Model X se lauda cu un coeficient aerodinamic de numai 0.25, ceea ce il face cel mai aerodinamic SUV de serie disponibil la aceasta ora.

2021 Tesla Model X Facelift Plaid
2021 Tesla Model X Facelift Plaid

Mergem mai departe catre habitaclu, acolo unde putem observa mai multe imbunatatiri pe care le primeste aceasta versiune updatata a lui Model X.

In primul rand putem vorbi despre un display central cu diagonala de 17 inci pentru sistemul multimedia si despre un ecran montat in tunelul median pentru pasagerii din spate.

De asemenea, cei de la Tesla au mai pregatit si o grafica noua pentru ceasurile de bord digitale si patru porturi de incarcare wireless.

Nu in cele din urma, versiunea facelift a SUV-ului vine cu un nou volan extrem de interesant! De asemenea, regasim la interior si o serie de ornamente noi din lemn.

Ce autonomie ofera Model X Facelift

2021 Tesla Model X Facelift Plaid
2021 Tesla Model X Facelift Plaid


Cea mai accesibila varianta ramane in continuare Model X Long Range, un model echipat cu doua unitati de motorizare electrice si cu o autonomie de pana la 580 de kilometri.

Cifrele de performanta sunt extrem de bune in cazul acestei versiuni, aceasta promitand o acceleratie de la 0 la 100 km/h posibil de realizat in numai 3.8 secunde.

In schimb, facelift-ul ne aduce in prim plan o noua versiune a SUV-ului, si anume Model X Plaid. Echipata cu trei motoare electrice, aceasta versiune dispune de nu mai putin de 1.020 de cai putere.

In aceste conditii, acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat in numai 2.6 secunde. Autonomia acestei versiuni ajunge pana la 550 de kilometri.

Primele unitati ale versiunii facelift vor ajunge pe piata cel mai probabil la inceputul anului viitor. La timp pentru a le incarca la noile statii de incarcare de tip Supercharger din Romania.

VIDEOCLIPUL ZILEI