2021 Skoda Scala Edition S: o versiune speciala in parteneriat cu ABT Sportsline

2021 Skoda Scala Edition S: o versiune speciala in parteneriat cu ABT Sportsline

2021 Skoda Scala Edition S este o versiune speciala realizata in parteneriat cu tunerul german ABT Sportsline.

Skoda Scala a primit recent o editie cu adevarat speciala, dezvoltata in urma colaborarii dintre producatorul ceh si specialistii germani in tuning de la ABT Sportsline.

Vorbim asadar despre Scala Edition S, o editie speciala care va fi disponibila numai pe piata auto din Germania. Productia este insa limitata la numai 500 de exemplare!

Scala, o poveste de succes marca Skoda

2021 Skoda Scala Edition S
2021 Skoda Scala Edition S

Asa cum probabil ca stiti deja, Scala a aparut pe piata intr-un moment in care cehii si-au dat seama ca modelul Rapid nu se mai bucura de un succes prea mare la nivel european.

Citeste si: Skoda 1000 MB. Cum arata unul dintre primele modele de Skoda care a iesit pe poarta uzinei din Cehia

In cele din urma, locul sau a fost luat de Scala, un model compact care s-a pozitionat in gama intre Fabia si Octavia.

In 2019 au fost vandute peste 36.000 de unitati ale noului model, iar cererea a crescut si mai tare in 2020, atunci cand s-au comercializat peste 53.000 de exemplare ale lui Scala.

Iar cehii isi doresc acum sa scoata si mai mult in evidenta acest model, pregatind astfel o versiune speciala in parteneriat cu tunerii de la ABT Sportsline.

2021 Skoda Scala Edition S: nivel de echipare Monte Carlo si amprenta ABT Sportsline

2021 Skoda Scala Edition S
2021 Skoda Scala Edition S

Versiunea speciala Scala Edition S are la baza nivelul de echipare Monte Carlo, grila, pragurile laterale si capacele oglinzilor fiind vopsite in negru.

De asemenea, mai putem observa o extensie pentru bara frontala, un eleron spate discret si un difuzor de aer.

Modelul este echipat si cu un set de jante ABT ER-C18 cu diametru de 18 inci. Una peste alta, din punct de vedere al infatisarii exterioare, Scala Edition S arata foarte bine!

Mergem mai departe catre habitaclu, acolo putem observa ca modelul realizat in colaborare cu cei de la ABT este echipat cu scaune fata sport, tapiterie din material textil de culoare neagra, volan sport multifunctional si pedale din inox.

2021 Skoda Scala Edition S
2021 Skoda Scala Edition S

De asemenea, mai putem observa si mai multe ornamente realizate din carbon. De asemenea, din echiparea standard fac parte si sistemul multimedia Bolero si serviciul Care Connect.

Citeste si: Care sunt piesele de pe o Skoda Octavia RS care se fabrica in Romania

Skoda Scala Edition S este echipat cu o unitate de motorizare TSI de 1.5 litri, capabila sa dezvolte 190 de cai putere si un cuplu maxim de 290 Nm.

In aceste conditii, vorbim despre un plus de 40 de cai putere si de 40 Nm in raport cu versiunea standard a modelului Scala.

Transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii manuale cu sase trepte. Tot la capitolul tehnic mai trebuie sa spunem ca modelul a primit o suspensie sport care coboara garda la sol cu 15 mm.

VIDEOCLIPUL ZILEI