2021 Peugeot e-Rifter. Noua versiune electrica a monovolumului

2021 Peugeot e-Rifter. Noua versiune electrica a monovolumului

2021 Peugeot e-Rifter. Monovolumul Rifter primeste din partea francezilor de la Peugeot o versiune electrica cu 136 de cai putere sub capota.

Segmentul monovolumelor a avut de suferit serios in urma succesului din ce in ce mai mare de care s-au bucurat SUV-urile de dimensiuni mai mici sau mai mari in ultimii ani, numarul modelelor de acest fel scazand dramatic.

Totusi, unii producatori au decis sa nu renunte la aceste modele, punandu-si sperantele in acest segment devenit deja de nisa.

Citeste si: Test Drive: Peugeot e-208 – Cea mai buna masina electrica pentru oras

Francezii de la Peugeot, spre exemplu, au adus pe piata in urma cu trei ani modelul Rifter, acesta inlocuind mai vechiul Partner.

Indreptandu-si atentia catre mobilitatea electrica din ce in ce mai mult, francezii au decis ca a venit momentul ca si Rifter sa beneficieze de o varianta electrica.

2021 Peugeot e-Rifter. Ce autonomie are noul monovolum electric

2021 Peugeot e-Rifter
2021 Peugeot e-Rifter

Noul Peugeot e-Rifter este echipat cu o unitate de motorizare electrica de 100 kW, echivalentul a 136 de cai putere, si 260 Nm cuplu maxim.

Citeste si: 2021 Peugeot 5008 Facelift preturi. Noul SUV poate fi cumparat si din Romania

Modelul mai este echipat si cu un acumulator Li-Ion cu o capacitate de 50 kWh, care permite o autonomie electrica de pana la 280 de kilometri, confortm standardelor WLTP.

Din punct de vedere al cifrelor de performanta, trebuie sa spunem ca in momentul in care sunt disponibili toti cei 136 de cai putere de care spuneam mai devreme, viteza de top va ajunge la o limita maxima de 135 km/h.

2021 Peugeot e-Rifter
2021 Peugeot e-Rifter

Incarcarea bateriei se poate face atat prin intermediul prizelor casnice, cat si prin intermediul Wall-Box-urilor sau statiilor cu o putere de pana la 100 kW.

In cazul in care ar fi folosite cele din urma, incarcarea pana la 80% a acumulatorului se va putea face in numai 30 de minute.

e-Rifter este disponibil in doua variante de caroserie

2021 Peugeot e-Rifter
2021 Peugeot e-Rifter

La fel ca si in cazul versiunii cu motor termic, e-Rifter va putea fi comandat in doua variante de caroserie: Standard, caz in care lungimea va fi de 4.40 metri, respectiv Long, caz in care lungimea va ajunge pana la 4.75 metri.

Totodata, noul e-Rifter va putea avea o configuratie fie de 5, fie de 7 locuri.
Din punct de vedere al infatisarii exterioare nu prea exista modificari in raport cu versiunea pe care o stim deja.

Citeste si: Peugeot prezinta noul model electric e-Partner

Exceptie fac inscriptia e-Rifter pe care o putem observa in partea din spate a modelului si priza de incarcare pe care o putem remarca pe aripa din stanga spate.

De asemenea, noul e-Rifter este echipat cu un set de jante noi cu dimensiuni de 16 sau 17 inci.

In cazul in care acest nou e-Rifter va face cu ochiul, trebuie sa stiti ca va fi disponibil pe piata europeana incepand cu a doua jumatate a acestui an.

VIDEOCLIPUL ZILEI