Nissan prezinta noua generatie a SUV-ului Qashqai

Nissan prezinta noua generatie a SUV-ului Qashqai

2021 Nissan Qashqai. Nissan Qashqai primeste la mijlocul acestei saptamani o noua generatie, SUV-ul venind la pachet cu doua versiuni mild-hybrid care au baza unitatea pe benzina de 1.3 litri.

Toamna anului trecut ne aducea in premiera din partea celor de la Nissan primele fotografii si detalii tehnice cu privire la noua generatie Qashqai.

La acea vreme am putut vedea insa numai cateva fotografii sub camuflaj cu noile modele, insa acum avem ocazia sa facem in sfarsit cunostinta cu noul model de generatie noua.

Vorbim despre a treia generatie a SUV-ului Qashqai, un nume care nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare. Pana la aceasta ora, Qashqai s-a vandut in peste 3 milioane de exemplare la nivel european.

Noua generatie promite sa faca din Qashqai un model si mai atractiv pentru clientii de pe acest segment al pietei auto.

2021 Nissan Qashqai. Schimbare radicala de design pentru noua generatie

2021 Nissan Qashqai
2021 Nissan Qashqai

Avand la baza noua platforma CMF-C a celor de la Renault – Nissan – Mitsubishi, noile modele Qashqai au crescut in dimensiuni, avand o lungime mai mare cu 35 de mm.

Citeste si: Motivul pentru care acest Nissan superb nu va fi disponibil in Romania

Mai mult, noul Qashqai o latime mai mare cu 32 de mm si o inaltime mai mare cu 25 de mm. In cele din urma, si ampatamentul a crescut cu 20 de mm in raport cu generatia precedenta.

La nivel exterior, noua generatie se remarca printr-un design usor modificat. De asemenea, noile modele sunt echipate acum cu faruri LED cu tehnologie Matrix.

Nu in ultimul rand, pentru prima data, modelele Qashqai sunt echipate cu un set de jante noi cu dimensiuni de 20 de inci.

2021 Nissan Qashqai
2021 Nissan Qashqai

Mergem mai departe catre habitaclu, acolo unde putem observa ca noua generatie a primit un instrumentar digital de bord cu dimensiuni de 12.3 inci si un sistem multimedia cu display cu o diagonala de 9 inci.

De asemenea, mai vorbim si despre un Head Up Display HUD cu o diagonala de 10.8 inci. Conectivitatea este asigurata prin aplicatiile Apple Car Play si Android Auto.

Modificari de ordin tehnic pentru noua generatie Qashqai

2021 Nissan Qashqai
2021 Nissan Qashqai

Din punct de vedere tehnic, trebuie sa spunem ca unitatea de motorizare pe benzina cu capacitate de 1.3 litri este disponibila in doua versiuni mild-hybrid de 138 sau 156 de cai putere.

In cazul versiunii de 156 de cai putere se poate opta pentru o cutie automata CVT. De asemenea, clientii pot opta fie pentru o versiune cu tractiune fata, fie pentru una care beneficiaza de aportul unui sistem de tractiune integrala.

In premiera pentru SUV-ul Qashqai, Nissan ofera si o versiune electrificata e-Power, echipata cu o unitate de motorizare pe benzina cu capacitate de 1.5 litri, care genereaza 154 de cai putere, alaturi de care se regaseste o baterie care alimenteaza motorul electric de 187 de cai.

VIDEOCLIPUL ZILEI