2021 MINI Cooper Facelift prezentat oficial, va fi disponibil in aceasta primavara

2021 MINI Cooper Facelift prezentat oficial, va fi disponibil in aceasta primavara


2021 MINI Cooper Facelift. Primele detalii si fotografii oficiale cu noul MINI facelift au fost dezvaluite de producatorul britanic, iar cu aceasta ocazie aflam si toate noutatile pregatite pentru acest nou model.

Actuala generatie MINI este deja prezenta pe piata de ceva vreme, aceasta debutand in anul 2014.

Patru ani mai tarziu am facut cunostinta cu primul facelift al modelului, iar acum se pare ca avem in fata noi imbunatatiri.

Toate aceste noutati sunt disponibile pentru variantele hatchback, atat in 3 cat si in 5 usi, respectiv cabrio.

2021 MINI Cooper Facelift: modificari de ordin exterior

2021 MINI Cooper S Facelift
2021 MINI Cooper S Facelift

Incepem cu inceputul si vorbim mai intai despre modificarile de ordin exterior pe care le putem observa la aceasta versiune facelift a lui MINI.

Dupa o prime privire putem remarca o bara frontala usor restilizata si un contur al grilei frontale de culoare neagra.

Citeste si: BMW lanseaza noul sedan de performanta M5 CS (F90)

De asemenea, elementul pe care este montat numarul de inmatriculare este finisat acum in culoarea caroseriei.

Farurile sunt LED inca din standard, in timp ce semnatura LED Union Jack este oferita acum tuturor clientilor fara niciun cost suplimentar.

Britanicii ofera odata cu acest facelift si cinci modele noi de design pentru jante si trei nuante noi de culoare pentru caroserie: Rooftop Grey Metallic, Zesty Yellow si Blue Metallic.

In premiera este oferit si plafonul Multitone care inglobeaza trei nuante de culoare: San Marino Blue, Jet Black si Pearly Aqua.

Bineinteles, culorile individuale sunt disponibile in continuare, acestea fiind Aspen White, Melting Silver, Jet Black si Chilli Red.

Update la interior

2021 MINI Cooper Facelift
2021 MINI Cooper Facelift

2021 MINI Cooper Facelift. Mergem mai departe catre interior, acolo unde noul MINI facelift vine la pachet cu tapiterii noi, un volan redesenat si scaune sport finisate in nuanta Light Chequered.

In premiera, volanul poate fi comandat cu functie de incalzire. Este important de mentionat ca in habitaclu nu se mai regasesc acum niciun fel de ornamente cromate, locul lor fiind luat de mai multe elemente de culoare neagra.

Pe panoul central mai regasim si un display cu diagonala de 8.8 inci. Clientii pot opta si pentru ceasuri de bord digitale, cu display de 5 inci, acestea facand parte din lista cu dotari optionale.

Din punct de vedere tehnic, trebuie notat faptul ca noul MINI facelift primeste frana de parcare electrica.

Aceleasi motorizari pentru 2021 MINI Cooper Facelift

2021 MINI Cooper S Facelift Cabrio
2021 MINI Cooper S Facelift Cabrio

In schimb, la nivelul gamei de motorizari nu exista niciun fel de surprize, britanicii preferand sa ofere in continuare aceleasi unitati ca si pana acum.

Clientii pot opta fie pentru o cutie manuala cu sase trepte, fie pentru o cutie automata Steptronic cu sapte sau opt rapoarte.

De asemenea, cei de la MINI ne ofera acum o versiune imbunatatita a suspensiei adaptive, ceea ce inseamna ca noul model beneficiaza de o manevrabilitate mai buna.

VIDEOCLIPUL ZILEI