McLaren Artura este al doilea model electrificat din istoria companiei

McLaren Artura este al doilea model electrificat din istoria companiei

Dupa ce ne-au prezentat mai multe imagini teaser, oficialii McLaren au decis in cele din urma la mijlocul acestei saptamani ca a venit momentul pentru a face cu totii cunostinta cu noul Artura.

Vorbim despre cel de-al doilea model electrificat produs vreodata de cei de la McLaren, un model care se anunta extrem de interesant.

Spre deosebire de P1, primul hypercar electric dezvoltat de cei de la McLaren, Artura vine cu un pret pamantesc. Asa cum probabil va amintiti, P1 pornea de la un pret de aproape un milion de euro.

McLaren Artura: specificatii tehnice

McLaren Artura
McLaren Artura

Stim ca toata lumea este curioasa de ceea ce regasim sub capota noului Artura, asa ca incepem direct cu subiectul principal.

Noul McLaren Artura este echipat din punct de vedere tehnic cu o unitate de motorizare V6 cu capacitate de 3.0 litri, capabila sa produca nu mai putin de 577 de cai putere si un cuplu maxim de 584 Nm.

Citeste si: Ce noutati aduce McLaren 765LT, modelul supersport al britanicilor

Insa asta nu este tot, bineinteles! Pentru ca vorbim despre un model hibrid, ceea ce inseamna ca avem si un propulsor electric, care este gazduit de tunelul transmisiei.

Ei bine, acest propulsor electric se mai lauda si el la randul lui cu inca 94 de cai putere.

McLaren Artura
McLaren Artura

In aceste conditii, sistemul de propulsie cu care este echipat noul McLaren Artura poate dezvolta nu mai putin de 671 de cai putere si un cuplu maxim de 804 Nm.

Cu asemenea echipare tehnica, cifrele de performanta promise de noul Artura sunt extrem de bune.

Mai exact, vorbim despre o acceleratie de la 0 la 100 km/h care poate fi realizata in numai 3 secunde.

De asemenea, sprintul pana la pragul de 200 km/h poate fi realizat intr-un timp de 8.3 secunde.

Daca nu este de ajuns, pragul celor 300 km/h poate fi atins in 21.5 secunde. Viteza maxima este limitata la “numai” 330 km/h.

Cel mai economic model din gama si un pret pe masura

Artura promite sa fie si cel mai economic model din gama McLaren, laudandu-se cu un consum mediu de numai 5.6 litri necesari pentru parcurgerea unei distante de 100 de kilometri.

Citeste si: Care sunt masinile pe care nicio companie RCA din Romania nu le va asigura niciodata

De asemenea, mai trebuie sa spunem ca bateria de 7.4 kWh cu care este echipat acest bolid poate asigura o autonomie electrica de 30 de kilometri. Incarcarea de la 0 la 80% se va putea face in doua ore si jumatate.

McLaren Artura are o masa totala de numai 1.498 de kilograme, bolidul avand la baza noua arhitectura MCLA.

Asta inseamna ca vorbim despre mult aluminiu si fibra de carbon, aceste materiale facand posibila aceasta masa scazuta a modelului.

Noul McLaren Artura va putea fi achizitionat de pe piata de peste Ocean cu un pret de pornire de 225.000 de dolari.

VIDEOCLIPUL ZILEI